Bist 100
10.508,41 1%
DOLAR
32,28 0,02%
EURO
35,06 -0,08%
ALTIN
2.461,06 0,29%

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş 3 partiyle yeni anayasayı görüştü!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarına yönelik görüşmelerine bugün de devam etti.

Yayın Tarihi: 02.05.2024 15:48
Güncelleme Tarihi: 02.05.2024 15:48

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş 3 partiyle yeni anayasayı görüştü!

Geçtiğimiz gün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya gelen TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, bugün DEM Part, Saadet Partisi ve İYİ Parti’yi ziyaret etti. Yeni anayasa çalışmaları nedeniyle parti gruplarını ziyaret eden Kurtulmuş, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatımoğulları Oruç ve Tuncay Bakırhan ile görüşme yaptı. 

Ziyareti sonrasında açıklamalar yapan ve anayasa çerçevelerini görüşen Kurtulmuş, büyük çoğunlukla yeni anayasanın kabul edilmesi temennisinde bulundu. Hatımoğulları ise yol temizliğine ihtiyaçları olduğunu belirterek demokratik bir zemin oluşturma vurgusu yaptı. 

Saadet Partisi Meclis Grubu ve İYİ Parti de ziyaret edildi! 

Yeni anayasayı görüşmek üzere DEM Parti’nin ardından Saadet Partisi Meclis Grubu ile görüşen Kurtulmuş, Saadet Partisi Grubu Başkanı Selçuk Özdağ, Grup Başkanvekilleri İsa Mesih Şahin ve Bülent Kaya, Saadet Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun ile yeni anayasayı konuştu. Görüşme sonrasında partinin fikirlerini de alan Kurtulmuş, olumlu bir toplantı gerçekleştirildiğini aktardı. Selçuk Özdağ ise görüşme sonrasında teklifi grup olarak değerlendireceklerini belirtti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte kuvvetler ayrılığına dikkat çeken Özdağ, konuştuktan sonra uzlaşıp anlaşan Türkiye vurgusu yaptı. Ayrıca Bülent Kaya da siyasi zemine katkı sunacak çabaların olacağını ekledi. 

Son olarak İYİ Parti’yi de ziyaret eden Kurtulmuş, yine anayasayı görüşmek üzere partili isimlerle buluştu. Henüz görüşmeye dair bir açıklama yapılmazken, önümüzdeki günlerde de bu görüşmelerin devam etmesi bekleniyor.