Tayvan'ın Eski Lideri Tsai Ing-wen, Kanada'da Güvenlik Forumuna Katılacak

Tsai Ing-wen, 22-24 Kasım tarihlerinde Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu için Kanada'ya gidecek.

Yayın Tarihi: 20.11.2024 23:20
Güncelleme Tarihi: 20.11.2024 23:20

Tayvan'ın Eski Lideri Tsai Ing-wen, Kanada'da Güvenlik Forumuna Katılacak

Tayvan'ın eski lideri Tsai Ing-wen, 22-24 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu'na katılmak üzere Kanada'ya gideceğini duyurdu. Tayvan ajansı CNA'nın haberine göre, Tsai, sosyal medya platformu Facebook üzerinden Kanada'ya doğru yola çıktığını açıkladı.

Hedefleri arasında demokrasilerin acil güvenlik tehditleriyle daha etkin bir şekilde başa çıkabilmesini tartışmak bulunan Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu, her yıl ulusal savunma ve güvenlik alanında uzman isimler ve önemli siyasi figürleri bir araya getiriyor. Tsai, burada yapacağı konuşmada, Tayvan halkının demokrasi ve özgürlüklerini koruma kararlılığını ve küresel refah ile istikrara katkı sağlama amacını uluslararası topluma aktaracağını belirtti.

Tayvan'ın eski lideri Tsai'nin ziyaretinin, iktidardaki Demokratik İleri Parti (DPP) liderlerini Tayvan'ın bağımsızlığını destekleyen ayrılıkçılar olarak gören Pekin tarafından tepkiyle karşılanması bekleniyor. Tsai, görev süresinde ABD'li yetkililerin Tayvan ziyaretlerine karşı Çin'in yanıt olarak askeri tatbikatlar düzenlediğine dikkat çekti.

Pekin, 1949 yılında kurulan Çin Halk Cumhuriyeti’nin oluşturduğu 'tek Çin' ilkesine dayalı olarak, Tayvan'ın bağımsızlığını tanıyan ülkelerle diplomatik ilişkiler kurulmasına karşı çıkmaktadır.

Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı