Evinizde harika bir tatlı yapmak istiyorsanız, çocuklarınızın akşam yemeğinden sonra ziyafet çekmesini istiyorsanız harika bir tatlı tarifiyle karşınızdayız. Çilekli ve muhallebili bu tarif sayesinde keyfiniz kaçmışsa bile yerine gelecek. Ağzınıza bir kaşık attığınızda dünyanız değişecek. Pastanecilerin bile 4 gözle sizden satın almayı beklediği bu magnolia tarifeyle kendi evinizin şefi olacaksınız. İşte lezzetli mi lezzetli bir saatte hazırlayacağınız, 15 dakikada hemen pişireceğiniz çilekli magnolia tarifi…
MAGNOLİA TARİFİ MALZEMELERİ
- 4 su bardağı ölçüsünde süt
- 2 yumurtanın sarısı
- 2 yemek kaşığı ölçüsünde tepeleme nişasta
- 1 su bardağı ölçüsünde şeker
Piştikten sonra:
- 100 gram çikolata
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağ
Soğuduktan sonra :
- 200 ml krema
- Çilek ya da muz arası için
- 200 gram robotta çekilmiş bebe bisküvisi
MAGNOLİA NASIL YAPILIR?
- Tarife başlarken; süt, nişasta, şeker ve 2 yumurta sarısını bir tencereye alıp koyulaşana kadar pişirin. Karışım koyu bir kıvam aldığında altını kapatın ve içine çikolata, tereyağı ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
- Hazırladığınız karışımın üstünü streç filmle kapatıp soğumaya bırakın.
- Karışım soğuduktan sonra içine 200 ml sıvı kremayı ekleyin ve 2-3 dakika boyunca çırpın.
- Daha sonra cuplara önce bisküvi tozu serpip kenarlarına meyve yerleştirin, ardından üzerine hazırladığınız magnolia karışımını ekleyin.
- Hazırladığınız magnolia tatlısını dolapta dinlendirdikten sonra servise hazır olacaktır. Afiyet olsun!