Taşdelen'de önleyici tedbirler için saha çalışması başladı

AFAD, DSİ ve yerel yetkililer, Uludere'nin Taşdelen köyünde heyelan ve taşkın risklerini yerinde inceleyerek uygulanacak mühendislik önlemlerini planladı.

Yayın Tarihi: 20.08.2026 15:05
Güncelleme Tarihi: 20.08.2026 15:05

Taşdelen'de önleyici tedbirler için saha çalışması başladı

saha incelemesinin kapsamı:

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Taşdelen köyünde, olası heyelan ve taşkın tehlikelerine karşı kapsamlı bir saha incelemesi yapıldı. İncelemeye Şırnak Vali Yardımcısı Fikri Badioğlu, Uludere Kaymakamı Salih Kaya, AFAD Şırnak İl Müdürü Muzaffer İşlek ile AFAD, DSİ ve ilgili kurumların teknik ekipleri katıldı. Çalışmanın amacı; riskli alanları yerinde tespit etmek, önceliklendirme yapmak ve vatandaşların can ile mal güvenliğini koruyacak tedbirleri planlamaktır.

risk değerlendirmesi ve tespitler:

Teknik ekipler, köydeki doğal yapı, dere yatakları ve yerleşim sınırları üzerinde ayrıntılı incelemeler gerçekleştirdi. İncelemede öncelikle yerleşim alanlarını tehdit edebilecek heyelan riskleri ile dere yataklarında taşkına yol açabilecek olası senaryolar değerlendirildi. Ekiplerin saha gözlemleri, mevcut zemin koşulları ve akış yollarının izlenmesi üzerinden yapıldı; bu değerlendirmeler ışığında hangi noktalarda mühendislik müdahalesine ihtiyaç olduğu belirlendi.

kurumlar arası koordinasyon ve gelecek adımlar:

AFAD yetkilileri, afet risklerinin azaltılmasında kurumlar arası koordinasyonun önemine vurgu yaptı. İnceleme sonuçlarına göre AFAD ve DSİ başta olmak üzere ilgili kurumların teknik değerlendirmeleri doğrultusunda gerekli planlama yapılacak ve önleyici tedbirler hayata geçirilecek. Çalışmaların devamında riskli bölgelerin yakından takip edileceği, saha incelemeleri sonrası belirlenen ihtiyaçların önceliklendirilerek uygulanacağı bildirildi.

Taşdelen’de yürütülen saha çalışması, olası afetleri meydana gelmeden önce öngörmeyi, riskli alanları netleştirmeyi ve yerel halkın güvenliğini güçlendirecek somut adımlar atmayı hedefliyor.

ŞIRNAK’IN ULUDERE İLÇESİNE BAĞLI TAŞDELEN KÖYÜNDE, OLASI HEYELAN VE TAŞKIN RİSKLERİNE KARŞI...

ŞIRNAK’IN ULUDERE İLÇESİNE BAĞLI TAŞDELEN KÖYÜNDE, OLASI HEYELAN VE TAŞKIN RİSKLERİNE KARŞI KAPSAMLI SAHA İNCELEMESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ. AFAD, DSİ VE İLGİLİ KURUMLARIN TEKNİK EKİPLERİ, RİSK OLUŞTURABİLECEK BÖLGELERİ YERİNDE İNCELEYEREK ALINABİLECEK TEDBİRLERİ DEĞERLENDİRDİ.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.