Bist 100
10.750,56 1%
DOLAR
32,21 0,01%
EURO
35,06 0,12%
ALTIN
2.514,8 1,07%

Taner Ölmez, Barış Telli’ye hayat verdi: “Ellerimdeki nasırlar hâlâ geçmedi”

Bir bacağını kaybeden Barış Telli’nin futbolcu olma hikayesini anlatan “Hayatla Barış” filminin başrolü Taner Ölmez, filmdeki zorlukları ve duygularını paylaştı.

Yayın Tarihi: 14.02.2024 11:04
Güncelleme Tarihi: 14.02.2024 11:04

Taner Ölmez, Barış Telli’ye hayat verdi: “Ellerimdeki nasırlar hâlâ geçmedi”

Taner Ölmez: “Ellerimdeki nasırlar hâlâ geçmedi”

Ampute Futbol Milli Takımı’nın yıldız oyuncusu Barış Telli'nin hayatını beyazperdeye taşıyan “Hayatla Barış” filminin başrolünde Taner Ölmez var. Bir bacağını kaybettikten sonra futbol tutkusunu sürdüren ve Avrupa şampiyonu olan Barış Telli’nin ilham verici hikayesini anlatan film, 23 Şubat’ta sinemaseverlerle buluşacak.

Filmdeki diğer oyuncular

Filmin oyuncu kadrosunda Taner Ölmez’in yanı sıra Nazan Kesal, Bülent İnal, Gürkan Uygun, Biran Damla Yılmaz, Sinan Tuzcu, Erkan Üçüncü, Arben Akış, Alara Turan, Mekin Sezer, Gurur Çiçekoğlu ve Devrim Kabacaoğlu gibi isimler yer alıyor. Filmin basın toplantısında konuşan oyuncular, filmde yer almaktan duydukları mutluluğu ve gururu dile getirdiler.

Taner Ölmez, Barış Telli’ye hayat verdi: “Ellerimdeki nasırlar hâlâ geçmedi”

Taner Ölmez: “Farklı ve zor bir iş”

Taner Ölmez, Barış Telli’yi canlandırmanın kendisi için çok özel ve farklı bir deneyim olduğunu söyledi. Fiziksel olarak çok zorlandığını, koltuk değneğiyle yürümenin ne kadar zor olduğunu anlatan Ölmez, “Barış ve arkadaşları bana çok destek oldular. Beni hemen aralarına kabul ettiler. Onların hayatlarını oynamak çok değerli. Ellerimde hâlâ nasırlar var ama iyi ki varlar. Bu film Türkiye’nin en büyük prodüksiyonlu gerçek bir umut filmi. İnsanlar bu filmde hem ağlayacak hem de umutlanacaklar. Futbol herkesin sevdiği bir şey. Bu filmin herkese hitap edeceğini düşünüyorum” dedi.

Barış Telli: “Taner beni çok güzel yansıttı”

Barış Telli ise filmde kendisini görmekten duygulandığını ifade etti. Spora ve hayata tutunmak için mücadele ettiğini, bir insana umut olmak istediğini belirten Telli, “Taner beni çok güzel yansıttı. Taner’i ilk gördüğümde ‘Bana çok benziyor’ diye düşünmüştüm. Sonra beni oynadı. Taner elleri yara olmasına rağmen çalışmaya devam etti. Ona koltuk değneğiyle yürümesi için ödev verdim. Yaşarken de anılmak çok güzel bir şey. Bu film sadece Türkiye’ye değil, dünyaya da ulaşsın istiyoruz” diye konuştu.