Tahta arabalarla yarışta renkli anlar: 12 ülkeden 450 dansçı Rize'de buluştu

15. Tulum ve Halk Dansları Festivali kapsamında Ardeşen Işıklı Köyü'nde düzenlenen tahta araba yarışına 12 ülkeden 450 dansçı katıldı.

Yayın Tarihi: 22.07.2026 16:58
Güncelleme Tarihi: 22.07.2026 18:04

Tahta arabalarla yarışta renkli anlar: 12 ülkeden 450 dansçı Rize'de buluştu

Uluslararası buluşma ve geleneksel yarış:

Rize'ye farklı ülkelerden gelen dansçılar, tahta arabalarla yaptıkları yarışla festival programına neşe kattı. Etkinlik, bu yıl 15. kez düzenlenen Tulum ve Halk Dansları Festivali kapsamında gerçekleştirildi.

Katılımcılar ve kategoriler:

Yarışa 12 ülkeden gelen toplam 450 dansçı katıldı. Erkekler ve kadınlar kategorilerinde seçilen temsilciler, tahta arabalarla performanslarını sergileyerek izleyicilerin beğenisini topladı.

Yarışın yapıldığı yer ve görüntüler:

Etkinlik, Ardeşen ilçesinin Işıklı Köyü Konaktepe Mahallesi'nde düzenlendi. Yarışlar sokak havasında, renkli kostümler ve coşkulu anlarla geçti; ortaya çıkan görüntüler festivalin canlı atmosferini yansıttı.

Organizasyon, hem yerel geleneği öne çıkardı hem de uluslararası katılımcıların bir araya gelmesiyle farklı kültürlerin kaynaşmasına olanak sağladı. Yarışlar ve kutlamalar festival programının dikkat çeken bölümlerinden biri oldu.

12 ÜLKEDEN RİZE’YE GELEN DANSÇILAR TAHTA ARABALARLA YARIŞARAK EĞLENCELİ VAKİT GEÇİRDİ

12 ÜLKEDEN RİZE’YE GELEN DANSÇILAR TAHTA ARABALARLA YARIŞARAK EĞLENCELİ VAKİT GEÇİRDİ

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.