T3 Vakfı’nın Burs Programı: 5 bin öğrenciye destek, son başvuru 20 Ekim

T3 Vakfı'nın Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı, 2026 dönemi için 5 bin öğrenciye burs sağlayacak. Başvurular 20 Ekim'e kadar T3 Vakfı sitesinde.

Yayın Tarihi: 09.10.2025 10:48
Güncelleme Tarihi: 09.10.2025 10:48

Programın kapsamı ve hedefi

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından merhum sanayici Özdemir Bayraktar anısına başlatılan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı, 2026 dönemi için ülke genelinde 5 bin öğrencinin eğitimine destek olmayı hedefliyor. Program, ortaokuldan lisansüstüne kadar geniş bir kademeyi kapsıyor ve bursun maddi katkısının ötesinde öğrencilere bir teknoloji ekosisteminin parçası olma imkânı sunmayı amaçlıyor.

Vakfın yaklaşımı

T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır, programın sadece mali destek sağlamaktan ibaret olmadığını vurguladı. Hıdır, "Amacımız, gençlerimizin eğitim hayatlarını maddi olarak desteklemenin yanı sıra, onları T3 Vakfı'nın yürüttüğü projelerde aktif rol almaya teşvik ederek, atölye çalışmaları, kamplar ve özel eğitim programlarıyla donanımlı bireyler olarak yetiştirmektir" dedi.

Burs kategorileri ve miktarları

Program, 2026 dönemi için altı ayrı kategori üzerinden farklı hedef ve eğitim seviyelerine yönelik destek sağlıyor. Bu yıl verilecek destekle birlikte programın başlangıcından bu yana desteklenen toplam öğrenci sayısı 23 bine ulaşacak.

Öne çıkan burs kategorileri

Yükselen Yıldız Burs Programı: İstanbul'daki üniversitelerde öğrenim gören lisans ve lisansüstü öğrencilere aylık 6.000 TL burs verilecek.

Eğitim Desteği Burs Programı: Türkiye'nin 81 ilindeki ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerini kapsayan program kapsamında 3.200 öğrenciye, 10 ay boyunca aylık 4.000 TL destek sağlanacak.

Eğitmen Mentör Burs Programı: Mühendislik, temel bilimler ve eğitim fakültelerinde okuyan 1.100 üniversite öğrencisine, DENEYAP atölyelerinde görev almaları karşılığında 12 ay boyunca aylık 6.000 TL burs imkânı sunulacak.

Sen Geleceksin Burs Programı: Üniversite öğrencilerinin sosyal sorumluluk projelerinde yer almasını teşvik eden bu kategoride öğrencilere 10 ay boyunca aylık 6.000 TL destek sağlanacak.

Başvuru bilgileri

Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı'na başvurmak isteyen adayların işlemlerini tamamlamaları için son tarih 20 Ekim. Başvurular, T3 Vakfı'nın resmi internet sitesi üzerinden online olarak gerçekleştiriliyor.

Program, burs desteğini eğitim süresince sürdürecek bir yapı ve vakfın yürüttüğü proje ve atölye imkanlarıyla öğrencilerin mesleki ve teknik yeterliklerini geliştirmeyi hedefliyor.