DOLAR
42,73 -0,03%
EURO
50,27 -0,15%
ALTIN
5.959,97 0,01%
BITCOIN
3.781.238,43 -2,8%

T3 Vakfı Başkanı Hıdır, Sakarya'daki TEKNOFEST Sürü İHA Final Yarışlarını Ziyaret Etti

T3 Vakfı Başkanı Dr. Elvan Kuzucu Hıdır, Sakarya'daki TEKNOFEST Sürü İHA finalini ziyaret ederek öğrencilere övgüde bulundu; 57 yarışma ve 30-31 Ağustos'taki TEKNOFEST Mavi Vatan vurgulandı.

Yayın Tarihi: 27.08.2025 13:52
Güncelleme Tarihi: 27.08.2025 14:14

T3 Vakfı Başkanı Hıdır, Sakarya'daki TEKNOFEST Sürü İHA Final Yarışlarını Ziyaret Etti

T3 Vakfı Başkanı Dr. Elvan Kuzucu Hıdır TEKNOFEST Sürü İHA Finalinde

T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Elvan Kuzucu Hıdır, Sakarya'da düzenlenen TEKNOFEST Sürü İHA Yarışması final etkinliğini ziyaret etti. Final yarışmaları, HAVELSAN ve T3 Vakfı iş birliğiyle Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Sahası'nda gerçekleştirildi.

Ziyaret ve Takım Görüşmeleri

Hıdır, ziyaret sırasında SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ile birlikte yarışmacı takımların stantlarını gezerek öğrencilerden bilgi aldı. Öğrencilerin çalışmalarını yerinde inceleyen Hıdır, katılımcı gençlerin disiplinli ve mühendislik odaklı çalışmasına dikkat çekti.

Sayılar ve Etkinliğin Kapsamı

Hıdır, AA muhabirine yaptığı açıklamada bu yıl 57 farklı teknoloji yarışmasının icra edildiğini ve bu yarışmaları Marmara Bölgesi'ne yaymaya çalıştıklarını söyledi. Sürü İHA teknolojisinin hem sivil hem de savunma uygulamalarında kullanılabileceğini ve geleceğin teknolojisi olduğunu vurguladı.

Öğrenci Deneyimi ve Eğitimsel Değer

Hıdır, yarışmaya katılan öğrencilerin sahada adeta mühendis gibi çalıştıklarını belirterek şunları kaydetti: "Burada emek veren genç kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Onlar henüz üniversite çağındayken mühendis gibi bu araçları geliştirip gecelerini gündüzlerine katarak bu faaliyetleri yürütüyorlar." Öğrencilerin İHA'ların kaza ve arızaları karşısında hızlı toparlanma, yeniden kurulum ve yazılım yükleme gibi pratik çözüm süreçlerini edindiğini ifade etti.

Hıdır ayrıca, TEKNOFEST'in öğrencilere üniversite yıllarında karşılaşacakları gerçek dünyanın problemleriyle erken dönemde yüzleşme ve çözüm üretme kabiliyeti kazandırdığını söyledi.

TEKNOFEST Mavi Vatan ve Ziyaret Bilgilendirmesi

Hıdır, 30-31 Ağustos tarihlerinde Milli Savunma Bakanlığı ile gerçekleştirilecek TEKNOFEST Mavi Vatan etkinliğine de değindi: "İlk defa denizcilik ve su altı teknolojileri üzerine gençlerimizin yapmış olduğu projeler sergilenecek. Bir yandan da yerli ve milli imkanlarla geliştirmiş olduğumuz milli gemimiz ziyaretçilerle buluşacak."

Kayıt ve NSosyal Üyeliği

Etkinlik alanına giriş için ziyaretçilerin kayıt yaptırması gerektiğini belirten Hıdır, NSosyal'e üye olanlara alanda kolaylıklar ve farklı etkinliklerden yararlanma imkânı sağlandığını kaydetti.

Hıdır, TEKNOFEST kuşağını T3 Vakfı olarak her zaman desteklemeye devam edeceklerini ifade etti: "TEKNOFEST kuşağını her zaman T3 Vakfı olarak desteklemeye ve onların yanında olmaya gayret ediyoruz."

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Elvan Kuzucu Hıdır (sağda)...

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Elvan Kuzucu Hıdır (sağda), Sakarya'da düzenlenen TEKNOFEST Sürü İHA Yarışması'na ziyarette bulundu. Hıdır, yarışmacı takımların stantlarını gezerek öğrencilerden bilgi aldı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Elvan Kuzucu Hıdır (sağda)...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı