DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.845.474,22 0,22%

Suriye'de Rejim Karşıtı Gruplar Humus'ta İlerliyor

Suriye'de rejim karşıtı gruplar, Humus ilinde Rasten ve Telbise ilçelerini ele geçirerek ilerlemeye devam ediyor.

Yayın Tarihi: 06.12.2024 10:41
Güncelleme Tarihi: 06.12.2024 10:41

Suriye'de Rejim Karşıtı Gruplar Humus'ta İlerliyor

Suriye'de Rejim Karşıtı Grupların Çatışmaları Devam Ediyor

Suriye'de, başkent Şam'a stratejik bir bağlantı sunan Humus ilinde, rejim karşıtı gruplar önemli ilerlemeler kaydediyor. 27 Kasım'da başlayan çatışmalar sonucunda, Heyet Tahrir Şam (HTŞ) öncülüğündeki gruplar, Humus ilinin Rasten ve Telbise ilçelerini ele geçirdi.

Rasten ve Telbise'nin Önemi

Rasten ve Telbise, Halep-Hama-Humus'u birbirine bağlayan ve Şam'a açılan M5 karayolu üzerinde bulunuyor. Bu nedenle, bu iki bölgenin kontrolü, bölgedeki askeri dengeleri önemli ölçüde etkileme potansiyeline sahip.

İlerleme Devam Ediyor

Rejim karşıtı gruplar, kuzeyde Ter Maela köyü ve Darul Kebire beldesinin kontrolünü ele geçirerek, Humus'un kuzeyindeki dış mahallelerin 3 kilometre yakınına kadar sokulmuş durumdalar. Bu gelişme, Suriye'deki çatışmaların seyrini değiştirebilir.

Suriye'deki Genel Durum

Suriye'nin kuzeyindeki Halep ilinin batı kırsalında 27 Kasım'da başlayan çatışmalar, aynı dönemde Halep merkezinde rejim karşıtı grupların önemli kazanımlar elde etmesiyle devam etti. 30 Kasım'da Halep merkezinin büyük bir bölümünü alan bu gruplar, İdlib genelinde de kontrol sağladı. Hama kent merkezinin 5 Aralık'ta rejim güçlerinden alınması, durumun ciddiyetini artırdı.

Öte yandan, Suriye Milli Ordusu, Halep kırsalında 1 Aralık'ta PKK/YPG'ye karşı gerçekleştirdiği Özgürlük Şafağı Operasyonu'nda, Tel Rıfat ilçe merkezini terör unsurlarından kurtarmayı başardı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı