Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Süper Kupa finali ertelendi, sosyal medya karıştı! Bakan Tunç’tan flaş açıklama

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanması planlanan Süper Kupa finali, Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde yaşanan yoğun yağış nedeniyle ertelendi. Bu kararın ardından sosyal medyada bazı hesaplar, provokasyon içerikli ve suç teşkil eden paylaşımlarda bulundu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu paylaşımlara sessiz kalmayarak adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Yayın Tarihi: 30.12.2023 13:19
Güncelleme Tarihi: 30.12.2023 13:19

Süper Kupa finali ertelendi, sosyal medya karıştı! Bakan Tunç’tan flaş açıklama

Süper Kupa finalinin ertelenmesi, Türkiye’de futbolseverleri şaşırttı. Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan maç, Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde gerçekleştirilecekti. Ancak Kulüpler Atatürk tişörtü ve pankart taleplerinin karşılanmaması nedeniyle sahaya çıkmama kararı alarak Türkiye'ye döndü.

Bu karar, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bazı hesaplar, maçın ertelenmesini fırsat bilerek provokasyon içerikli ve suç teşkil eden paylaşımlarda bulundu. Bu paylaşımlar, hem futbolseverlerin hem de yetkililerin tepkisini çekti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Bakan Tunç, “Süper Kupa Finalinin ertelenmesi sonrasında bazı sosyal medya hesaplarından provokasyon içerikli ve suç teşkil eden paylaşımlarda bulunanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarımız tarafından adli soruşturma başlatılmıştır. Tespit edilen şüpheliler hakkında gerekli adli işlemler devam etmektedir.” dedi.