Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Sudan Cumhurbaşkanı'nın oğlunun cenaze namazını Ali Erbaş kıldırdı

Mohamed Abdulfettah el-Burhan Abdurrahman, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Ankara'de defnedildi.

Yayın Tarihi: 04.05.2024 17:35
Güncelleme Tarihi: 04.05.2024 17:35

Sudan Cumhurbaşkanı'nın oğlunun cenaze namazını Ali Erbaş kıldırdı

Hayatını kaybeden Sudan Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Burhan’ın oğlu Mohamed Abdulfettah el-Burhan Abdurrahman’ın cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. 

Geçirdiği trafik kazasının ardından 2 aylık yaşam mücadelesini dün kaybeden Sudan Cumhurbaşkanı'nın oğlu, bugün defnedildi. Babası Sudan Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Burhan’ın da katıldığı cenaze törenine çok sayıda siyasi yetkili ve Sudan Büyükelçiliği görevlileri de katılım gösterdi. Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve çeşitli siyasi isimlerle güvenlik güçleri yetkilileri de yine Sudan Cumhurbaşkanı ile cenaze namazı kıldı. 

ankara 

Öğle namazı sonrasında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından kaldırılan cenaze, Ankara’daki Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi. 

Neler olmuştu? 

6 Mart günü meydana gelen trajik kazada Sudan Cumhurbaşkanı'nın oğlu Abdurrahman, yaralı bir halde hastaneye kaldırılmıştı. Çankaya'da meydana gelen trafik kazasında 2 aydır tedavi gören Sudanlı Abdurrahman, dün mücadelesini kaybetti. Bilkent Şehir Hastanesi'nde hayatını kaybeden Mohamed Fatah el-Burhan Rahman Abdurrahman'ın cenazesi ise bugün kaldırıldı.