Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Son dakika! DEM Partili milletvekilinin oğlu tutuklandı!

Son dakika! Ankara’da bir şahsı silahla yaralayan DEM Parti Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu Cenk Sakık tutuklandı!

Yayın Tarihi: 11.06.2024 14:15
Güncelleme Tarihi: 11.06.2024 14:27

Son dakika! DEM Partili milletvekilinin oğlu tutuklandı!

DEM Parti’nin Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu Cenk Sakık, kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Alınan bilgilere göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dün gece saat 04.15’te Çankaya’da bir tartışma çıkması üzerine silahla yaralama olayına yönelik soruşturma başlattı. Çankaya’da Hoşdere Caddesi’nde çıkan bir tartışmada M.K’nin silahla yaralanması üzerine başlatılan soruşturmada, şahsı vurup kaçan kişinin Cenk Sakık olduğu öğrenildi. 

Öğle saatlerinde kullandığı tabanca ile polise teslim olan Sakık, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı’na ifadesini veren Sakık, nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı. 

İfadesi ortaya çıkan Cem Sakık, kendisini koruduğunu öne sürdü. Evine Beykoz Çorbacısı’ndan ara ara sipariş verdiğini ve 2 hafta önce de sipariş verdiğini söyleyen Cenk Sakık, karttan çok kez denenmesine rağmen ödeme yapılamadığını kaydetti. Bunun üzerine iş yerinden birilerinin kendisini aradığını ve borcun ödenmesi gerektiğinin söylendiğini ifade etti. Dün ise 04.00 sularında yanlış anlaşılmayı ortadan kaldırmak ve borcunu ödemek üzere Beykoz Çorbacısı’na gittiğini kaydetti. Ödemesi gereken 1500 lirayı kartla ödediğini söyleyen Cen Sakık, kasada olduğu sırada Murat isimli şahsın gelerek “Ben senin rahmetli annenin cenazesine gelmiştim” ifadelerini kullandığını ve yanıt vermediğini belirtti. 

Daha sonra kendisine bu tarz söylemlerde bulunmaması gerektiğini söyleyen Cenk Sakık, şahsın kardeşinin cenazesine de gittiğini söylemesi üzerine aralarında itişme yaşandığını kaydetti. Daha sonra şahsın kendisine yumruk attığını ve kapıda bulunanların kendisine saldıracağını düşünerek belindeki ruhsatsız tabancayı çıkardığını belirtti. Üzerine doğru gelmeye devam etmesi üzerine yere doğru 6-7 el ateş ettiğini söyleyen Sakık, Murat isimli şahsı bacağından yaraladığını kaydetti ve ekledi: 

“Avukatım ile birlikte olaya ilişkin ifade vermek üzere emniyete gittik. Yaralanan kişinin mağduriyetini gidermek isterim. Böyle bir olayın yaşanması beni üzmüştür. Olay nedeniyle pişmanım."

Avukat Bişar Abdi Alınak ise cezanın kanuni olmadığını ifade etti. Sırrı Sakık’ın oğlu olması nedeniyle mahkemenin baskı altında bırakıldığını kaydeden avukat Alınak, olaya yönelik kasıtlı ve taraflı paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.