Söke'de 'Çocuk Gelişiminde Erken Müdahale ve Aile Rehberliği' semineri düzenlendi

Söke Belediyesi ve Çocuklar Gülümsesin Derneği işbirliğiyle düzenlenen seminerde uzmanlar erken müdahale, dil-terapi, beslenme ve ekran kullanımı konularını ele aldı.

Yayın Tarihi: 31.01.2026 15:43
Güncelleme Tarihi: 31.01.2026 15:43

Söke'de 'Çocuk Gelişiminde Erken Müdahale ve Aile Rehberliği' semineri düzenlendi

Söke'de 'Çocuk Gelişiminde Erken Müdahale ve Aile Rehberliği' semineri düzenlendi

Söke Belediyesi ile Çocuklar Gülümsesin Derneği öncülüğünde düzenlenen Çocuk Gelişiminde Erken Müdahale ve Aile Rehberliği semineri, yoğun katılımla Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Etkinlik, ailelere ve yerel topluma yönelik bilgilendirme amacıyla planlandı ve alanında uzman konuşmacılar önemli değerlendirmeler sundu.

Etkinlik organizasyonu ve katılım

Seminer, bir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi işbirliğiyle düzenlendi. Çok sayıda aile ve vatandaşın katıldığı oturumlarda konuşmacıların sunumları ve katılımcı sorularıyla interaktif bir ortam oluştu. Etkinliğe ayrıca Garnizon Komutanı Ozan Yılmaz da katılarak desteğini gösterdi.

Konuşmacılar ve ele alınan başlıklar

Etkinlikte, çocuk gelişimine dair farklı disiplinlerden uzmanlar saha deneyimleri ve temel ilkeler üzerinden bilgi paylaştı. Öne çıkan konuşmacılar ve başlıkları şunlardı:

Kadriye Devran — Çocuk gelişimi ve çocuk gelişimcinin rolü üzerine değerlendirmeler yaptı; ailelerin gözlem ve yönlendirmedeki rolüne vurgu yapıldı.

Tuğba Atlı (Dil ve Konuşma Terapisti) — Dil ve konuşma terapistliğinin çalışma alanları ile çocuk gelişimindeki önemine dikkat çekti.

Nursel Devran (Hemşire ve Çocuk Gelişimci) — Çocuklarda beslenmenin gelişim üzerindeki etkilerini ele aldı; beslenmenin erken dönemdeki önemi vurgulandı.

Erkan Bayraktar (Sosyolog) — Çocuklarda ekran kullanımı ve ekran bağımlılığı konularını gündeme taşıdı; teknolojinin getirdiği zorunluluklar ve riskler üzerinde duruldu.

Seminerde öne çıkan noktalar ve değerlendirme

Seminer boyunca katılımcıların aktif soruları ve uzmanların yanıtları, aile rehberliğinin pratik boyutlarına ışık tuttu. Erken müdahale ile uzman desteğinin çocuk gelişimi sürecinde kritik olduğu, dil-konuşma terapilerinin ve uygun beslenme yaklaşımlarının gelişimi desteklediği ifade edildi. Ayrıca, teknolojinin çocuk gelişimi üzerindeki etkileri kapsamlı biçimde tartışıldı ve ekran kullanımının aile denetimi ile dengelenmesine ilişkin genel çerçeveler paylaşıldı.

Yerel ölçekte düzenlenen bu tür seminerlerin, ailelere doğrudan rehberlik sağlayarak erken farkındalığı artırdığı ve çocukların gelişimsel ihtiyaçlarına daha etkin yanıt verilmesine katkı sunduğu değerlendirildi.

SÖKEDE ÇOCUK GELİŞİMİ SEMİNERİ

SÖKEDE ÇOCUK GELİŞİMİ SEMİNERİ

UZMANLAR BİLGİLER VERDİ

Yazar
EDİTÖR

Murat Doğan

Ben Murat Doğan, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr'de Yaşam kategorisi için yazıyorum. Aslında 'yaşıyorum' desem daha doğru! Gastronomi ve seyahat yazarıyım. Sürekli yeni yerler keşfeder, yeni lezzetler denerim. Samimi, keyifli ve 'gurme' bir anlatımım olduğunu söylerler.