Sofralara ulaşan dayanışma: Karabük'te aşevi iki yıldır kapı kapı hizmette

Karabük Belediyesi'nin iki yıldır süren aşevi 28 mahallede 250 hanedeki 430 kişiye günlük sıcak yemek ve aylık 600 aileye gıda desteği sağlıyor.

Yayın Tarihi: 29.07.2026 12:54
Güncelleme Tarihi: 29.07.2026 12:54

Sofralara ulaşan dayanışma: Karabük'te aşevi iki yıldır kapı kapı hizmette

Hizmetin kapsamı:

Karabük Belediyesinin aşevi hizmeti, iki yıldır kesintisiz şekilde yaşlı, engelli, kimsesiz ve kendi imkanlarıyla yemek yapamayacak durumda olan vatandaşlara günlük sıcak yemek desteği sunuyor.

Belediye ekipleri, kent genelinde tespit edilen 28 mahallede yaşayan 250 hanedeki toplam 430 kişiye her gün sıcak yemek ve ekmek ulaştırıyor. Hizmet, vatandaşların adresine teslim edilerek ihtiyaç sahiplerinin erişimini kolaylaştırıyor.

Başkanın açıklaması:

Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, aşevinin iki yıldır büyüyerek sürdüğünü vurgulayarak şunları kaydetti: "Her gün adrese teslim sıcak yemeği vatandaşımızın sofrasına koyan büyük bir dayanışma ağını işletiyoruz. Hizmeti hemşehrilerimizin kapısına kadar götüren bir anlayışla hareket ediyoruz. Aşevimizle iki yıldır yüzlerce ihtiyaç sahibi ailemizin kapısını çalıyor, sadece yemeğini teslim etmiyor, halini hatırını soruyoruz. Bir yandan şehrimizi imar ederken diğer yandan gönüllere dokunmayı sürdürüyoruz."

Çetinkaya, görev süreleri boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Sürdürülebilir destek ve ek hizmetler:

Haftanın her günü devam eden aşevi hizmetinin yanı sıra belediye, aylık 600 aileye düzenli gıda kolisi desteği sağlıyor ve kent genelinde mobil ikram araçları aracılığıyla sosyal yardım faaliyetlerini sürdürüyor. Bu hizmetler, sadece acil gıda ihtiyacını karşılamakla kalmıyor; düzenli erişim ve yerinde takip ile sosyal destek ağının güçlenmesine katkı sağlıyor.

KARABÜK BELEDİYESİNİN AŞEVİ HİZMETİ KAPSAMINDA HER GÜN 250 HANEDEKİ 430 İHTİYAÇ SAHİBİNE SICAK...

KARABÜK BELEDİYESİNİN AŞEVİ HİZMETİ KAPSAMINDA HER GÜN 250 HANEDEKİ 430 İHTİYAÇ SAHİBİNE SICAK YEMEK ULAŞTIRILDIĞI BİLDİRİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.