Snyder Astana'da beşinci kez dünya şampiyonu

Astana'da 97 kiloda ABD'li Kyle Snyder, Japon Arash Yoshida'yı finalde yenerek kariyerinin beşinci büyükler dünya şampiyonluğunu kazandı.

Yayın Tarihi: 30.10.2026 20:22
Güncelleme Tarihi: 30.10.2026 20:22

Snyder Astana'da beşinci kez dünya şampiyonu

Snyder Astana'da beşinci kez dünya şampiyonu

Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen 2026 Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 97 kiloda kürsünün zirvesine ABD'li Kyle Snyder çıktı. Finalde Japon Arash Yoshida'yı mağlup eden Snyder, organizasyonda altın madalyanın sahibi oldu.

final karşılaşması:

97 kilo finalinde iki sporcu kıyasıya mücadele etti. Maçın sonucunu belirleyen anlarda oyunu kontrol eden taraf Snyder oldu ve rakibini geride bırakarak galibiyete ulaştı. Yoshida ise turnuva boyunca dikkat çeken performanslar sergiledi; organizasyonda Abdulrashid Sadulaev ve Akhmed Tazhudinov gibi olimpiyat şampiyonlarını mağlup etmesine rağmen finalde altına uzanamadı.

Snyder'in kariyerindeki yeri:

30 yaşındaki Kyle Snyder, Astana'daki zaferle büyükler kategorisinde beşinci dünya şampiyonluğunu ilan etti. Daha önce 2015 (Las Vegas), 2017 (Paris), 2022 (Belgrad) ve 2025 (Zagreb) yıllarında altın madalya kazanan sporcu, milli ve uluslararası arenadaki sürekliliğini sürdürdü.

Snyder'in kariyerinde ayrıca olimpiyatlarda da önemli başarılar bulunuyor: 2016 Rio oyunlarında altın, 2020 Tokyo'da gümüş madalya elde eden sporcu, 2024 Paris oyunlarında ise beşinci sırada yer aldı. Dünya şampiyonalarında ise 2018 ve 2021'de gümüş; 2019 ve 2023'te bronz madalyaları bulunuyor.

Astana'daki organizasyon, 97 kilo kategorisinde sürprizlere sahne olurken Snyder'in tecrübesi ve istikrarı finalde belirleyici oldu ve ABD'li güreşçi bir kez daha dünya şampiyonluğuna uzandı.

KAZAKİSTAN’IN ASTANA KENTİNDE DÜZENLENEN 2026 DÜNYA BÜYÜKLER GÜREŞ ŞAMPİYONASI’NDA ERKEKLER...

KAZAKİSTAN’IN ASTANA KENTİNDE DÜZENLENEN 2026 DÜNYA BÜYÜKLER GÜREŞ ŞAMPİYONASI’NDA ERKEKLER SERBEST STİL 97 KİLO FİNALİNDE ABD’Lİ KYLE SNYDER, JAPON ARASH YOSHİDA’YI MAĞLUP EDEREK ALTIN MADALYANIN SAHİBİ OLDU.

Yazar
EDİTÖR

Ömer Çetin

Ben Ömer Çetin, 29 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Spor editörüyüm. Objektif olmaya çalışırım ama tutkumu gizleyemem. Futbol transferleri, maç analizleri ve kulüp iç gelişmeleri benden sorulur. Arada biraz polemik yaratmayı da severim!