Siverek'te kar nedeniyle yolunu şaşıran tilki ile dronun anları görüntülendi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde karda yolunu şaşıran tilkinin dronu fark edip kaçma anları, dron kamerasınca kaydedildi.

Yayın Tarihi: 06.01.2026 15:26
Güncelleme Tarihi: 06.01.2026 15:28

Siverek'te kar nedeniyle yolunu şaşıran tilki ile dronun anları görüntülendi

Siverek'te kar yağışında tilki ile dron arasında kısa kovalamaca kamerada

Beşyamaç kırsal mahallesinde kaydedilen görüntüler izleyenlere hem tebessüm hem gözlem fırsatı sundu

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Beşyamaç kırsal mahallesinde etkili olan kar yağışı sırasında yolunu şaşıran bir tilkinin, bir vatandaş tarafından havadan görüntülenmesi kameralara yansıdı.

Görüntülerde tilkinin dronu fark ederek önce durakladığı, droneyi şaşkın bakışlarla incelediği, ardından panikleyerek kaçmaya başladığı görülüyor. Dronun bir süre takip ettiği tilki ile dron arasındaki kısa kovalamaca, ortaya eğlenceli ve izlenmesi keyifli kareler çıkardı; anlar dron kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Kaydedilen görüntüler, kış koşullarında yaban hayatının insan üretimi teknolojik unsurlara verdiği tepkilere dair görsel örnek sunuyor. Tilkinin önce durup inceleme ardından kaçma davranışı, yabani hayvanların çevresel değişimlere hızlı uyum veya kaçınma tepkisi verdiğine işaret ediyor.

Olayın kaynağının bir vatandaşın drone ile yaptığı gözlem olduğu ve anların havadan kaydedildiği fotoğraf ve video kayıtlarında açıkça görülüyor.

KARDA KOMİK KOVALAMACA: TİLKİ İLE DRONUN EĞLENCELİ MÜCADELESİ KAMERADA

KARDA KOMİK KOVALAMACA: TİLKİ İLE DRONUN EĞLENCELİ MÜCADELESİ KAMERADA

KARDA KOMİK KOVALAMACA: TİLKİ İLE DRONUN EĞLENCELİ MÜCADELESİ KAMERADA

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.