3. Sivaslılar Günü için davet
Kayseri Sivaslılar Federasyonu Başkanı İsa Gün, düzenlediği basın toplantısında 5 Ağustos'ta gerçekleştirilecek olan 3. Sivaslılar Günü etkinliğine tüm vatandaşları davet etti. Gün, etkinliğin artık sadece bir hemşehri buluşması olmaktan çıkarak daha geniş bir kültür ve dayanışma hareketine dönüştüğünü belirtti.
etkinliğin hedefi ve dönüşümü:
Gün, konuşmasında organizasyonun köklü bir medeniyetin, zengin bir kültürün ve güçlü bir dayanışma ruhunun yeni halkası olarak görüldüğünü ifade etti. İlkini inançla başlattıkları, ikincisini daha geniş katılımla gerçekleştirdikleri organizasyonun bugün Türkiye ve dünyanın dört bir yanında yaşayan Sivaslıları ortak değerler etrafında bir araya getiren bir harekete dönüştüğünü söyledi.
Basın mensuplarının rolüne vurgu yapan Gün, yapılacak haberler, röportajlar ve paylaşımların etkinliğin daha geniş kitlelere ulaşmasında önemli olduğunu kaydetti. Bu büyümenin, Sivaslı kimliğinin ve kardeşlik mesajının güçlenmesine katkı sağlayacağına dikkat çekti.
katılım hedefi ve teşekkürler:
Gün, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen yönetim kurulu üyelerine, ilçe ve köy derneklerine, gönüllülere, destek veren kurum ve kuruluşlara ve katkı sunan herkese teşekkür etti. Geçen yılki katılımın 180 bin olduğunu, Millet bahçesinin tamamen dolduğunu ve bu yıl bunun üzerinde bir katılım hedeflediklerini belirtti.
Son olarak tüm vatandaşları, sivil toplum kuruluşlarını ve Sivas sevdalılarını 3. Sivaslılar Günü etkinliklerine davet eden Gün, bu büyük buluşmaya birlikte omuz vermeye çağırdı ve organizasyonun artık bir marka haline geldiğini vurguladı.
KAYSERİ SİVASLILAR FEDERASYONU BAŞKANI İSA GÜN, DÜZENLEDİĞİ BASIN TOPLANTISINDA 5 AĞUSTOS’TA DÜZENLENECEK OLAN 3. SİVASLILAR GÜNÜ’NE TÜM VATANDAŞLARI DAVET EDEREK, “BU ANLAMLI ORGANİZASYON, BUGÜN ARTIK YALNIZCA BİR HEMŞERİ BULUŞMASI OLMAKTAN ÇIKMIŞ TÜRKİYE'NİN VE DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA YAŞAYAN SİVASLILARI ORTAK DEĞERLER ETRAFINDA BULUŞTURAN ÖNEMLİ BİR KÜLTÜR VE KARDEŞLİK HAREKETİNE DÖNÜŞMÜŞTÜR” DEDİ.