Sivas'ta Ağgöl ve Karagöl ilkbaharda yenilendi
Sivas il merkezine 53, Zara ilçe merkezine ise 17 kilometre uzaklıktaki Canova köyünde yan yana konumlanan Ağgöl ve Karagöl, ilkbaharın gelmesiyle farklı bir görünüme kavuştu. Göllerin şekli göze benzetilerek bölge halkınca sıklıkla anılıyor.
Mevsimsel değişim ve görsel zenginlik
Kış aylarında tamamen donan göller, ilkbahar ile birlikte eriyip yeniden su yüzeylerini sergiledi. Çevrede açan çiçekler ve canlanan bitki örtüsüyle birlikte göller, ziyaretçilere özgün ve dikkat çekici manzaralar sunuyor. Bölge yaz aylarında onlarca ziyaretçi ağırlıyor; bahar dönemindeki renklenme ise dron ile görüntülendi.
Ziyaretçi izlenimleri
Gölleri ziyaret edenler arasında yer alan Beka Yiğit, Erzincan'dan gelirken yol üzerinde uğradığını belirtti: "Erzincan’dan geliyordum. Bu gölleri ile ilgili birçok haber gördüm, yolumun üzerindeyken de uğramak istedim. Buraya geldiğime de değdi. Buradaki manzara gerçekten çok güzel. İki farklı göl var ve burası için doğanın gözü diyebiliriz."
SİVAS’TA YAN YANA BULUNAN VE GÖZE BENZETİLEN AĞGÖL VE KARAGÖL İLKBAHAR İLE BİRLİKTE FARKLI BİR GÜZELLİĞE BÜRÜNDÜ.