Sivas'ta bıçaklandı ve otomobille ezilmek istendiğini iddia eden kişi, görüntülerle davanın ağırlaştırılmasını talep etti

Sivas'ta Abdurrahman Selvi, 2025 Temmuz'unda bıçaklandığını ve otomobille ezilmeye çalışıldığını öne sürerek görüntüleri delil gösterip yaralamadan cinayete teşebbüs suçlamasıyla dava açılmasını istedi.

Yayın Tarihi: 09.06.2026 15:40
Güncelleme Tarihi: 09.06.2026 15:44

Sivas'ta bıçaklandı ve otomobille ezilmek istendiğini iddia eden kişi, görüntülerle davanın ağırlaştırılmasını talep etti

Sivas'ta bıçaklanıp otomobille ezilmek istendiğini iddia eden kişi, görüntülerle davanın ağırlaştırılmasını talep etti

Sivas'ta yaşayan Abdurrahman Selvi, 2025 yılı Temmuz ayında husumetli olduğu kişilerle yaşadığı kavga sırasında bıçaklandığını ve daha sonra otomobille ezilmeye çalışıldığını iddia etti. Selvi, olay anına ilişkin görüntüleri delil olarak paylaşıp, dava sürecinin kasten yaralamadan adam öldürmeye tam teşebbüse dönüştürülmesini talep etti.

Olayın gelişimi

Selvi, olayın 2025 Temmuz ayında meydana geldiğini belirterek, söz konusu kişinin iş yerinin önünden geçerken aralarında arbede çıktığını ve iş yerinin camını kırdığını kabul etti. Ardından dar bir ara sokakta devam eden tartışmanın kavgaya dönüştüğünü, vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklandığını ve daha sonra aracın üzerinde sürülerek kendisinin ezilmeye çalışıldığını anlattı.

Selvi, iddiasına göre "Kadın şahıs arabayı üzerime sürdü, eşi de beni bıçakladı." ifadelerini kullandı. Boyun, göğüs ve karın bölgesinden hayati organlara yakın noktalardan bıçaklandığını, aracın arasında kalmış olsaydı hayatını kaybedebileceğini söyledi.

Deliller ve yargı süreci

Olay sonrası bir süre hastanede tedavi gören Selvi, konuyu yargıya taşıdı. Şu an için zanlılar hakkında kasten yaralama suçlamasıyla dava açıldığı bilgisi verildi. Selvi, bu suçlamanın yetersiz olduğunu belirterek, olay anını gösteren görüntüleri delil olarak sundu ve davanın adam öldürmeye tam teşebbüs suçlamasıyla sürdürülmesini talep etti.

Ayrıca Selvi, zanlıların adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını belirterek, dosyanın tüm yönleriyle araştırılmasını ve fail(ler)in hak ettiği cezanın uygulanmasını istedi.

Mağdurun beyanı

Selvi, olayı ve sonrasında yaşananları şu sözlerle aktardı: "Arabanın arasında kalsam direkt ölecektim. Oradaki beni bıçaklayan şahıs 'o ölecek' diyerek bağırıyor. Kendisi bunu söylediği halde nasıl yaralamadan dava açıldı, ben hayret içerisindeyim."

İddiaların sonraki aşaması

Dosyanın nasıl ilerleyeceği, savcılık ve mahkeme sürecinde değerlendirilecek deliller ve görüntü kayıtlarının incelenmesiyle netlik kazanacak. Selvi'nin talebi, mevcut soruşturma ve dava belgeleri ışığında yetkili merciler tarafından değerlendirilecek.

Bıçaklanıp, ezilmek istenmişti: Husumetlisinin dükkanının camlarını kırdığı anlar...

Bıçaklanıp, ezilmek istenmişti: Husumetlisinin dükkanının camlarını kırdığı anlar kamerada

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.