Sivas Beypınar'da öğrenciler için yaklaşık 100 ahşap kızak dağıtıldı
Olayın başlangıcı ve katkı sağlayanlar
Beypınar köyü, Sivas şehir merkezine 17 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Karla kaplı sokaklarda daha önce öğrencilerin poşet, plastik leğen ve çantayla kaydığı görüntüler sosyal medyada yer aldı; bu görüntüler, yetkililerin ve hayırseverlerin dikkatini çekti.
Durumu gören Sivas Turizm Derneği Başkanı Hakan Bakar ile iş insanı Emre Koç sürpriz bir girişimde bulunarak öğrenciler için harekete geçti. Bu kapsamda, öğrencilere dağıtılmak üzere yaklaşık 100 adet ahşap kızak yapıldı.
Vali ziyareti ve dağıtım
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Şehit Abdulkadir Koç İlk ve Ortaokulu'nu ziyaret etti, öğrencilerle sohbet edip kızakları bizzat dağıttı. Vali Şimşek, sürecin sosyal medyadaki görüntülerle başladığını belirterek, "Bu fikir onları poşetle, çantayla, leğenle kayarken sosyal medyada görmemizle başladı" dedi.
Vali Şimşek ayrıca, çocukların mutluluğunu görmek istediklerini ve bu dağıtımın yalnızca bir hediye değil, toplum dayanışmasının bir örneği olduğunu vurgulayarak hayırseverlere teşekkür etti.
Kızak sevinci ve okulda yaşananlar
Hediye edilen kızakları alan öğrenciler, teneffüste okul önüne inerek kızaklarla kaydı ve etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Kızağıyla kayan bir öğrencinin türkü söylemesi, okul bahçesinde neşeli anların kayda değer bir parçası oldu.
Etkinlik, öğrencilerin keyif aldığı ve toplumsal dayanışmanın somutlaştığı bir örnek olarak değerlendirildi; yetkililer ve hayırseverler arasındaki iş birliği sayesinde çocuklara güvenli ve uygun bir oyun aracı sağlanmış oldu.
Poşet ve leğenle kayıyorlardı, kızak hediyesi türkü yaktırdı