Şırnak'ta orman yangınlarıyla mücadele amacıyla ormanlık alanlara girişler, 23 Temmuz ile 1 Eylül tarihleri arasında yasaklandı. Valilikten yapılan açıklamada, yaz mevsimiyle birlikte yaşanan sıcaklık artışlarının, ormanlık alanlarda insan ve araç hareketliliğini artırdığına dikkat çekildi. Bu durumun, kasten veya kusurlu davranışların ormanlara ciddi zararlar verebileceği ifade edildi.
Açıklamada, 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 74'üncü maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 9 ve 66'ncı maddeleri uyarınca, Şırnak il sınırları içindeki tüm ormanlık alanlara 1 Eylül'e kadar girişlerin yasaklandığı belirtildi. Yasak kapsamında, ormanlık alanlarda mangal, semaver gibi ateşli piknik yapılması, dilek fenerleri, meşaleler, havai fişek gibi yanıcı malzemelerin sokulması ve kullanılmasının yasak olduğu kaydedildi.
Ayrıca, ormanların çevresindeki yollarda mola vermek ve piknik yapmanın yasaklandığı, karayolu güzergahında seyir halindeki araçlardan yangına neden olabilecek sigara, şişe, cam, çöp gibi malzemelerin atılması ve bırakılmasının da yasak olduğu ifade edildi. Açıklamada, bu kurallara uymayanlara ilgili kanun ve mevzuatlar çerçevesinde cezai işlem uygulanacağı uyarısı yapıldı.