Şırnak'ta 2025 narkotik operasyonları: 854 gözaltı, 62 tutuklama

Şırnak'ta 2025'te yürütülen narkotik operasyonlarında yüzlerce kilo uyuşturucu ele geçirildi; 854 gözaltı, 62 tutuklama yapıldı.

Yayın Tarihi: 25.01.2026 10:50
Güncelleme Tarihi: 25.01.2026 11:13

Şırnak'ta 2025 narkotik operasyonları: 854 gözaltı, 62 tutuklama

Şırnak'ta 2025 narkotik operasyonları: 854 gözaltı, 62 tutuklama

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü, 2025 yılı boyunca kent merkezi ve 6 ilçede yürüttüğü operasyonlarla uyuşturucu ticaretine yönelik geniş çaplı bir müdahale gerçekleştirdi. Operasyonlarda ele geçirilen miktarlar ve yürütülen işlemler, bölgedeki sorunun ölçeğini ortaya koydu.

Ele geçirilen uyuşturucu miktarları

Resmi kayıtlara göre operasyonlarda toplamda 110 kilo 853 gram metamfetamin, 93 kilo 220 gram skunk ve 21 kilo 767 gram esrar ile birlikte bonzai, kokain ve sentetik ecza gibi maddeler ele geçirildi. Bu büyüklükteki yakalamalar, uzmanların da işaret ettiği üzere on binlerce genci hedef alan organize bir ağın faaliyetini düşündürüyor.

Gözaltılar ve adli süreç

Operasyonlar sonucunda toplam 854 kişi gözaltına alındı. Bunların 747si hakkında yasal işlem uygulandı, 45 kişi adli kontrol kararı ile takip edilmek üzere bırakıldı ve 62 şüpheli çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mücadelenin etkisi ve değerlendirme

Yetkililer, uyuşturucu kullanımı ve bulundurulmasına yönelik olaylarda yüzde 16’lık düşüş görüldüğünü belirterek, önleyici çalışmaların ve operasyonların birlikte etkili olduğunu vurguladı. Buna karşın sahadaki baskının artırılmasıyla gözaltı ve el koyma operasyonlarının sürdüğü kaydedildi.

Emniyet yetkilileri, ele geçirilen uyuşturucu maddelerin büyük bölümünün gençleri ve çocukları hedef aldığını ifade ederek, yürütülen çalışmaların yalnızca bugünü değil geleceği korumaya yönelik olduğunu belirtti.

ŞIRNAK İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ NARKOTİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN 2025 YILINDA KENT GENELİNDE YAPILAN...

ŞIRNAK İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ NARKOTİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN 2025 YILINDA KENT GENELİNDE YAPILAN OPERASYONLARDA YÜZLERCE KİLO UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ.

ŞIRNAK İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ NARKOTİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN 2025 YILINDA KENT GENELİNDE YAPILAN...

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.