Etkinliğin Detayları
Sinop'ta, Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen Yöresel Lezzetler ve Coğrafi İşaretli Ürünler Tanıtım ve Tadım etkinliği, Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirildi. Valilik koordinesinde, pek çok yerel kurum ve kuruluşun katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, katılımcılara kente özgü coğrafi işaretli ürünler tanıtıldı.
Öne Çıkan Lezzetler
Etkinlikte, mantı, ıslama, tirit ve nokul gibi Sinop'a özgü yöresel lezzetler sergilendi ve tadım imkanı sunuldu. Ayrıca bu ürünlerin yapımı ve tarihi geçmişleri hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verildi.
Vali Özarslan'ın Açıklamaları
Vali Mustafa Özarslan, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, yoğun katılımın kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Türk mutfağının zengin çeşitliliğini geleceğe taşımak adına yaptıkları çalışmaların önemine değinen Özarslan, şu ifadeleri kullandı: “Bu zengin mutfak kültürümüzü yaşatmak istiyoruz. 12 tescilli ürünümüz var ve bunların 7 tanesi gıda üzerine.”
Vali Özarslan, ayrıca Gazidede domatesi, nokul, mantı ve deniz ürünü olan lakerdanın örneklerini vererek, sağlıklı ve yerel ürünlerle sağlıklı nesiller yetiştirmek istediklerini vurguladı. Etkinlik alanında stantları gezerek yöresel lezzetleri tadımladı.
Sinop'ta Türk Mutfağı Haftası kapsamında Yöresel Lezzetler ve Coğrafi İşaretli Ürünler Tanıtım ve Tadım etkinliği düzenlendi.
Sinop'ta Türk Mutfağı Haftası kapsamında Yöresel Lezzetler ve Coğrafi İşaretli Ürünler Tanıtım ve Tadım etkinliği düzenlendi.