DOLAR
42,71 -0,04%
EURO
50,28 -0,15%
ALTIN
5.874,94 0,55%
BITCOIN
3.725.451,93 -1,59%

Sinop Kirençukuru'da köy çocuklarından jandarmaya bidonlu 'Yasemen' karşılama

Sinop Kirençukuru köyündeki çocuklar, göreve giden jandarma ekiplerini bidon davul ve 'Yasemen' türküsü ile karşıladı; anlar personeli duygulandırdı.

Yayın Tarihi: 14.11.2025 12:53
Güncelleme Tarihi: 14.11.2025 12:53

Sinop Kirençukuru'da köy çocuklarından jandarmaya bidonlu 'Yasemen' karşılama

Sinop Kirençukuru'da köy çocuklarından jandarmaya bidonlu "Yasemen" karşılama

Sinop Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı personeller, göreve intikal ettikleri sırada ilçe kırsalında beklenmedik ve sıcak bir sürprizle karşılaştı.

Olayın ayrıntıları

Jandarma ekibini taşıyan aracın Kirençukuru köyü yakınlarından geçtiği sırada, köyün çocukları aracın önünü keserek durdurdu. Ellerinde tahta sopalar bulunan çocuklar, yanlarında getirdikleri boş bidonları davul gibi kullanarak tempo tuttu.

Minikler daha sonra hep bir ağızdan Karadeniz müziğinin sevilen eserlerinden "Yasemen" türküsünü söyledi. Bu spontane karşılama, jandarma personelini şaşırttı ve duygulandırdı.

Değerlendirme

Süreç, jandarma ile köy sakinleri arasındaki sıcak ve samimi ilişkiye işaret eden anlamlı bir an olarak kayda geçti. Görevliler, çocukların jestine teşekkür ederek yollarına devam etti; yaşananlar görevli personel arasında uzun süre konuşuldu.

Önemli not: Olay, güvenlik güçleri ile vatandaşlar arasındaki bağın örneklerinden biri olarak değerlendirildi ve bölgedeki toplumsal ilişkilerin olumlu bir göstergesi olarak aktarıldı.

SİNOP'TA GÖREVE GİDEN JANDARMA EKİPLERİNİN YOLU, KÖYÜN ÇOCUKLARI TARAFINDAN KESİLDİ. KÜÇÜKLER...

SİNOP'TA GÖREVE GİDEN JANDARMA EKİPLERİNİN YOLU, KÖYÜN ÇOCUKLARI TARAFINDAN KESİLDİ. KÜÇÜKLER, BİDONLARI DAVUL YAPIP SOPALARLA ÇALARAK EKİPLERE HEP BİR AĞIZDAN "YASEMEN" TÜRKÜSÜNÜ SÖYLEDİ. O ANLAR, JANDARMA PERSONELİNİ DUYGULANDIRDI.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.