
Irak'a yük taşıyan tır şoförleri, Habur Sınır Kapısı yakınlarındaki tır parkı sahasında geçiş için sıra beklerken iftar geleneğini sürdürüyor. İftar saatinin yaklaşmasıyla birlikte, marketten temin ettikleri ve tırlarının dorselerindeki dolaplarda bulunan yiyecek malzemeleri ile yemek hazırlamaya başlıyorlar.
Hazırlanan yemeklerin sunulduğu sofralar, ezanın okunması ile birlikte neşeli bir iftar ortamına dönüşüyor. Şoförlerden Erdal Günhan, iftar saatinin gelmesiyle birlikte hazırlık yaptıklarını belirterek, "Yemek hazırlama sürecinde hem zaman geçiriyoruz hem de diğer şoförlerle sohbet etme imkanı buluyoruz. İhtiyaç kadar değil, fazladan yemek yapıyoruz. Böylece gelen arkadaşlar da bizimle iftar yapabiliyorlar," dedi.
Diğer bir şoför Rafet Günhan, pişirdiği pilav ve çorbanın yanı sıra saç tavası da hazırladığını ifade etti. Günhan, "Hazırlıklara genellikle iftara iki saat kala başlıyoruz. Burada 24 saat geçirdiğimiz için zamanımızı bu şekilde değerlendiriyoruz" diye konuştu.
Şoförlerden İsmail Sandallı ise, ailelerinden uzak olmanın zorluğunu dile getirerek, bu durumu güzelleştirmeye çalıştıklarını vurguladı.
Irak'a yük taşıyan tır şoförleri, Habur Sınır Kapısı yakınlarındaki tır parkı sahasında geçiş için sıra beklerken iftar yapıyor.
Irak'a yük taşıyan tır şoförleri, Habur Sınır Kapısı yakınlarındaki tır parkı sahasında geçiş için sıra beklerken iftar yapıyor.