Sinan Ateş Cinayeti Davasında Gelişmeler

Sinan Ateş cinayeti davasında sanık ve avukatların ifadeleriyle duruşma süreci devam ediyor.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 13:28
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 13:28

Sinan Ateş Cinayeti Davasında Gelişmeler

Sinan Ateş Cinayeti Davası Devam Ediyor

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın başkanı ve Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi olan Doç. Dr. Sinan Ateş'in ölümüyle ilgili 22 sanığın yargılandığı davaya, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşma ve Katılımcılar

Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşmaya sanıklar ve taraf avukatları katıldı. Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile yakınları, davayı izleyenler arasında bulunurken, ayrıca eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da salonda yer aldı.

Savcının Mütalaasına Yanıtlar Verildi

Mahkeme heyeti, önceki duruşmada Sinan Ateş cinayetinin tetikçisi Eray Özyağcı'nın gazetecilere silah işareti yapması nedeniyle jandarma tutanak tuttuğunu açıkladı. Duruşma, savcının mütalaasına sanıkların ve avukatların beyanlarıyla devam etti.

Sanıkların İfadeleri

Tutuksuz sanık Alper Atay, otelde yer ayırttığı iddia edilen azmettirici Doğukan Çep hakkında verdiği ilk celsedeki beyanların geçerli olduğunu söyleyerek, olay hakkında hiçbir bilgisi olmadığını ve beraatını talep etti.

Tutuklu sanık Mustafa Ensar Aykal ise bir yıldır tutuklu olduğunu belirterek, dosyada yalnızca Tolgahan Demirbaş ile yaptığı telefon görüşmesi gibi bir olayla adının geçtiğini ifade etti. Aykal, telefon kayıtlarına göre Demirbaş ile irtibatının olmadığını savunarak, tutukluluk halinin sona ermesini talep etti.

Devam Eden Duruşma Süreci

Duruşma, sanık avukatlarının savunmalarıyla ilerlemeye devam ediyor. Davanın gidişatı, cinayetin detaylarını ve sanıkların durumunu daha da açığa çıkaracak gibi görünüyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı