Kaza ayrıntıları:
Siirt-Kurtalan karayolunda, etkili olan yağış nedeniyle zeminin kayganlaşması sonucu sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği bir otomobil kontrolden çıkarak takla attı.
Olayda araçta bulunan 2 kişi yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar, hemen müdahale ederek ters dönen araçta sıkışan yaralıları çıkardı.
Olay yerinde ilk müdahale:
İhbar üzerine bölgeye sevk edilen 112 acil sağlık ekipleri olay yerine gelerek ilk müdahaleyi yaptı. Yaralılar, ambulanslarla Kurtalan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Yetkililerden edinilen bilgiye göre yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Soruşturma ve yol güvenliği:
Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı. Polis ve jandarma ekipleri olay yerinde güvenlik önlemleri alırken, kazanın oluşumunda hava koşullarının etkisi değerlendiriliyor.
Uzmanların genel uyarıları arasında yağışlı havalarda hızın düşürülmesi, takip mesafesinin korunması ve ani manevralardan kaçınılması yer alıyor. Ayrıca olayda çevredeki vatandaşların zamanında müdahalesi, yaralanmaların daha da ağırlaşmasını engelledi.
SİİRT-KURTALAN KARAYOLUNDA YAĞIŞ NEDENİYLE KAYGANLAŞAN YOLDA SÜRÜCÜSÜNÜN DİREKSİYON HAKİMİYETİNİ KAYBETTİĞİ OTOMOBİL TAKLA ATTI. KAZADA ARAÇTA BULUNAN 2 KİŞİ YARALANDI.