Bist 100
10.705,02 0%
DOLAR
32,2 -0,01%
EURO
35,01 -0,03%
ALTIN
2.499,26 0,44%

Siirt'te olaylı seçim sonrası askerler şehre indi: İkinci bir emre kadar sokağa çıkmak yasak!

Siirt'te Pervari ilçesinde seçime aday olan iki ismin yakınları silahlı kavga çıkardı! 1 kişinin öldüğü 4 kişinin de yaralandığı olay sonrası Valilik sokağa çıkma yasağı duyurdu!

Yayın Tarihi: 03.04.2024 11:31
Güncelleme Tarihi: 03.04.2024 11:31

Siirt'te olaylı seçim sonrası askerler şehre indi: İkinci bir emre kadar sokağa çıkmak yasak!

Siirt’te Pervari ilçesinde iki grup arasında belediye başkanlığı seçimleri kaynaklı silahlı kavga çıktı! 1 kişi ölürken 4 kişi de yaralandı… 

Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre AK Parti’den Pervari Belediye Başkanı olan Teyyar Özcan’ın yakınları ile DEVA Partisi’nin adayı İsmail Bilen’in yakınları arasında tartışma çıktı! Kent merkezinde yaşanan tartışmanın hızla kavgaya dönüşmesi üzerine ilçe merkezinde mermiler havada uçuştu! Kavga sırasında Abdurrahman Bilen,Rıdvan Narinç, Lokman, Mustafa ve Muhammet Susus Özcan isimli şahıslar yaralandı. Yaralılar Siirt ve Şırnak’taki hastanelere kaldırılırken, ağır yaralanan 41 yaşındaki Abdurrahman Bilen, helikopterle Siirt’e sevk edildi. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis ve jandarma ekiplerinin ise hem ilçede hem de hastanede çeşitli güvenlik önlemleri almaya devam ettiği vurgulandı. 

İlçe genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi! 

Siirt Valiliği, ilçe merkezi ve tüm bağlar köylerde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini aktardı. Yasağın ikinci bir emre kadar devam edeceği vurgulanırken, 6 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi. Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Pervari Kaymakamlığı’nın önünde basın mensuplarına çeşitli açıklamalar yaptı. Açıklama nedeniyle silahlı kavgada 5 kişinin yaralandığını aktaran Vali Kızılkaya, olaya yönelik adli soruşturma başlatıldığını da aktardı. Polis ve jandarma birimlerinin ilçe merkezi ve hastanelerde güvenlik önlemleri aldığını da vurguladı. 

Vali Kızılkaya, aynı zamanda sokağa çıkma yasağının biteceği tarihi de açıkladı. Alınan bilgilere göre 4 Nisan Perşembe günü saat 09.30’a kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak.