Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Hatay'da itirazlar devam ediyor! CHP ve AK Parti adaylarının arasındaki fark azaldı

CHP ile AK Parti'nin Hatay'daki yarışı devam ediyor! CHP avukat ve milletvekillerini Hatay'a göndererek yaptığı itirazlar sonucu usulsüz oyları tespit edip aradaki farkı azalttı...

Yayın Tarihi: 02.04.2024 11:48
Güncelleme Tarihi: 02.04.2024 11:48

Hatay'da itirazlar devam ediyor! CHP ve AK Parti adaylarının arasındaki fark azaldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay’da yapılan seçimlere karşın itiraz başvurusunda bulundu. Süreci takip etmek üzere kente gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, sürece ilişkin bilgiler verdi. 

Dün Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçim takvimi kapsamında başlayan itiraz sürecinin ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonucuna itiraz edildi. CHP’li avukatlar, milletvekilleri, ilçe ve il örgütleri Hatay’da itiraz sürecine eşlik ederken, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökçe Gökçen ve Murat Bakan gelinen noktayı aktardı. 

Özgür Özel görevlendirdi! 

CHP’li Gökçen, Özgür Özel’in görevlendirmesi nedeniyle Hatay’da olduklarını kaydederek süreci yerinden takip etmenin büyük önem taşıdığını aktardı. Hatay’da geçtiğimiz yılın acılarının hala sarılmaya devam ettiğini ve şehrin iradesinin aynen yansımasının önemine dikkat çeken Gökçen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay mitingindeki 'eğer siz buraya oy vermezseniz depremde veya herhangi bir belediye hizmetinde karşılık alamazsınız' sözlerini anımsattı. Daha sonra da seçime yönelik itirazların yapıldığını ve yapılmaya devam edeceğini de ekledi. 

İtiraz sonrası AKP ve CHP arasındaki fark azaldı! 

Gökçen tarafından verilen bilgilerde usulsüzlüklerin tespit edildiğini, bazı yerlerde verilerin hatalı girildiği ve bazı soru işaretleri olması nedeniyle birden fazla başvuru yapıldığını aktardı. Şu ana kadar 3900 oyluk farkın 3287’ye kadar gerilediğini aktaran Gökçen, itiraz sürecinin devam edeceğini vurguladı. 

Adaylar arasındaki fark çok az! 

Öte yandan Anadolu Ajansı tarafından aktarılan verilere göre sandıkların yüzde 100’ü açıklanırken, AK Parti’nin adayı yüzde 44.48 ile ilk sırada yer alıyor. Hemen arkasındaki CHP adayı Lütfü Savaş ise 44.08 oy oranı ile ikinci sırada yer alıyor. Anka Haber Ajansı ise oyların yüzde 99.9’unun açıldığını kaydederken, Lütfü Savaş, her bir oyun takipçisi olacaklarını kaydediyor.