DOLAR
42,68 0%
EURO
50,17 -0,06%
ALTIN
5.898,43 -0,01%
BITCOIN
3.664.714,16 3,17%

Siirt Belediyesi'nde 36 Kişinin İş Akdinin Feshedilmesi

Siirt Belediyesi, usulsüz alım sebebiyle 36 kişinin iş akdini sonlandırdı.

Yayın Tarihi: 14.02.2025 20:37
Güncelleme Tarihi: 14.02.2025 20:37

Siirt Belediyesi'nde 36 Kişinin İş Akdinin Feshedilmesi

Siirt Belediyesi'nde Usulsüz İşe Alım Vaka!

Siirt Belediyesi bünyesindeki şirketlerde yakın zamanda işe başlatılan 36 kişinin sözleşmeleri, usulsüz alım gerekçesiyle sona erdirildi. İçişleri Bakanlığınca 29 Ocak'ta görevlendirme yapılan Siirt Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, bu kişilerin işe alım süreçlerinde usulsüzlük tespit edildiği ifade edildi.

Usulsüz İşe Alım Süreçleri

Açıklamada, söz konusu kişilerin işe alımında, İl Özel İdareleri, Belediyeler ve Bağlı Kuruluşları ile Bunların Üyesi Olduğu Mahalli İdare Birliklerinin Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmetlerinin Gördürülmesine İlişkin Usul ve Esaslar'a uyulmadığı vurgulandı. Ayrıca, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun hareket edilmediği belirtildi.

Kamuoyuna Açıklama

Bu süreçte Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) personel işe alım ilanı bildirimi yapılmadan işe alımların gerçekleştirildiği kaydedildi. Usulsüzlük tespitleri sonucunda 36 kişinin sözleşmeleri feshedildi.

Güvenlik Kaygıları

Açıklamada, işe alınan kişilerin terör faaliyetleriyle iltisaklı oldukları, adli suç kayıtlarının bulunduğu ve bir kısmının adli makamlarca soruşturmalarının devam ettiği bilgisi verildi. Ayrıca, sözleşmesi feshedilen kişilerin bazıları, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile daha önce işten çıkarıldıkları ve Davayı kaybettikleri halde yeniden işe alındıkları tespit edildi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı