Sıcaklara karşı doğanın sığınağı: Obruk Şelalesi yeniden çağladı

Geçen yılki kuraklıktan sonra yağışlarla debisi yükselen Obruk Şelalesi, yaklaşık 2 bin rakımlı Tabiat Parkı'na Adanalıları serinlemeye çekiyor.

Yayın Tarihi: 29.07.2026 09:56
Güncelleme Tarihi: 29.07.2026 10:36

Sıcaklara karşı doğanın sığınağı: Obruk Şelalesi yeniden çağladı

Obruk Şelalesi yeniden çağladı

Adana merkezde hissedilen 40 dereceye varan sıcaklıklardan kaçan vatandaşlar, Saimbeyli ilçesindeki Obruk Şelalesi Tabiat Parkına akın etti. Geçen yıl kuraklık nedeniyle debisi büyük ölçüde düşen şelale, bu yıl etkili olan yağışlarla yeniden canlandı. Kent merkezine yaklaşık 120 kilometre uzaklıkta bulunan alan, dağlardan gelen kar sularıyla besleniyor ve asırlık çınar ağaçlarının gölgesiyle ziyaretçilere serin bir ortam sağlıyor.

Yağışın etkisi ve ziyaretçi artışı:

Yağışların ardından yükselen su debisi, bölge halkı ve doğaseverler arasında memnuniyet yarattı. Hafta içi olmasına rağmen parka gelenlerin sayısı dikkat çekiyor; ziyaretçiler serin hava ve doğa manzarası için özellikle öğleden sonraları bölgeye yöneliyor. Saimbeyli Belediye Başkanı Mahmut Dal konuyla ilgili, "Burası Kuzey Adana’nın saklı cenneti Obruk Şelalesi. Geçen yıl bu zamanlarda sularımız yoktu. Bu yıl Rabbimin verdiği yağışlarla doğa yeniden kendini gösterdi. Hafta içi olmasına rağmen insanlar akın akın geliyor. Elimizde net rakamsal veri yok ancak yüzlerce kişi geliyor. Hafta sonları ise oturacak yer bulmakta zorlanıyoruz. Burada hayata dair ne varsa görebiliyorsunuz" dedi.

Ziyaretçilerin gözlemleri ve beklentileri:

Obruk Şelalesi'ne ilk kez gelen ziyaretçiler, Adana merkezdeki bunaltıcı sıcaklıktan sonra bölgede hissedilen serinliğe dikkat çekiyor. Ziyaretçilerden Ahmet Takoğlu şunları söyledi: "Saimbeyli’yi ve doğasını görmek istedik. Gerçekten çok güzel. Adana’nın sıcağıyla arasında çok büyük fark var. Burada hava oldukça serin. Adana sıcağından sonra burası insana çok iyi geliyor."

Ankara’da yaşayıp memleketi Saimbeyli’ye tatil için gelen Sefa Dal ise bölgenin tanınmasını istediğini belirterek, "Burası bambaşka bir yer. Mardin’in Beyazsuyu’nu, Darende’deki doğal güzellikleri gördüm ama buranın ayrı bir güzelliği var. Ayda en az bir kez geliyorum. Buranın saklı kalmasını değil, tanınmasını istiyoruz. İnsanları çok misafirperver. Hangi bahçeye girseniz sizi misafir ederler. Burada dostluk ve kardeşlik var" ifadelerini kullandı.

Obruk Şelalesi'nin yeniden çağlaması, bölgeye yönelik ilginin artmasına neden olurken, ziyaret akışının sürdüğü günlerde doğal alanların korunması ve altyapı ihtiyacının da gündeme geldiği belirtiliyor. Şelalenin etrafındaki gölgelik alanlar ve yürüyüş yolları, özellikle sıcak günlerde bölgeye gelenlerin serinlemek ve doğayla vakit geçirmek için tercih ettiği başlıca unsurlar olarak öne çıkıyor.

ADANA'DA GEÇEN YIL YAŞANAN KURAKLIK NEDENİYLE DEBİSİ BÜYÜK ÖLÇÜDE DÜŞEREK KURUMA NOKTASINA GELEN...

ADANA'DA GEÇEN YIL YAŞANAN KURAKLIK NEDENİYLE DEBİSİ BÜYÜK ÖLÇÜDE DÜŞEREK KURUMA NOKTASINA GELEN SAİMBEYLİ İLÇESİNDEKİ OBRUK ŞELALESİ, BU YIL YAĞIŞLARIN ETKİSİYLE YENİDEN ÇAĞLAMAYA BAŞLADI.

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.