Bist 100
10.208,65 1%
DOLAR
32,4 0,09%
EURO
34,81 -0,02%
ALTIN
2.385,21 0,02%

Sıcak bahar günlerinde içinizi ferahlatacak pratik limonata tarifi!

Evde limonata nasıl yapılır? Bu tariften sonra bir daha hazır limonata satın almayacaksınız. İşte limonata tarifi...

Yayın Tarihi: 20.04.2024 13:14
Güncelleme Tarihi: 20.04.2024 13:14

Sıcak bahar günlerinde içinizi ferahlatacak pratik limonata tarifi!

Yaz aylarının vazgeçilmezi limonata, pratik bir tarifle evlerinize konuk olmaya hazırlanıyor! Ev yapımı limonatanın ferahlatıcı tadını, dondurulmuş portakal ve limonla buluşturarak, yaz sıcaklarında serinlemenin keyfini çıkarabilirsiniz. İşte size evde yapabileceğiniz nefis limonata tarifinin püf noktaları!

Malzemeler:

1 adet limon

1 adet portakal

1 su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı limon tuzu

3 litre su

evde limonata nasıl yapılır

Yapılışı:

Öncelikle portakal ve limonu buzluğa koyarak bir gece boyunca dondurun. Bu adım, içeceğinize ferah bir tat ve kıvam katacaktır. Dondurucudan çıkardıktan sonra limon ve portakalı yaklaşık 10 dakika kadar bekletin, böylece biraz yumuşamasını sağlayın. Ardından limon ve portakalı mutfak robotuna 4'e bölerek koyun ve iyice ezilene kadar karıştırın. Şekerle ovalamak da lezzeti artırırken, karışımın homojen olmasını sağlar. 3 litre suyun içine şekerle ovaladığınız karışımı ve limon tuzunu ekleyerek güzelce karıştırın.

Hazırladığınız karışımı bir kaba temiz bir tülbent geçirin ve içeceği tülbentten süzün. Kalan posayı iyice sıkarak, içeceğin berraklığını artırın. İçeceği yarım saat dolapta beklettikten sonra servis edebilir ve serinletici limonata keyfinize başlayabilirsiniz!

Ev yapımı limonata, yaz sıcaklarında serinlemenin en keyifli yollarından biri olmaya aday! Hem pratik hem de ferahlatıcı olan bu tarif ile yazın tadını çıkarmaya hazır olun!