Senegal'de Türk Mutfağı Haftası Etkinliği
Senegal'in başkenti Dakar'da, Aşçılık Okulu öğrencileri, ünlü Türk şef Yunus Emre Akkor ile birlikte geleneksel Kayseri yağlamasını hazırladı. Bu etkinlik, Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği ve Dakar Yunus Emre Enstitüsü (YEE) işbirliğinde gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen bir mutfak atölyesi olarak öne çıkıyor.
Uygulamalı Eğitim Süreci
Dakar YEE'de düzenlenen atölyede, Şef Akkor, Ulusal Turizm ve Aşçılık Okulu öğrencilerine Kayseri yağlamasının yapımını uygulamalı olarak gösterdi. Eğitim sırasında Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nur Sağman ve Dakar YEE Direktörü Merve Işık Efe de öğrencilere katılarak, hamur açtı ve yağlama yaptı.
Osmanlı Mutfağı Üzerine Bilgilendirme
Etkinlikte, Şef Akkor, öğrencilere Osmanlı mutfağı hakkında da bilgiler vererek, kendi tecrübelerini paylaştı ve önerilerde bulundu. Öğrenciler, yaptıkları Kayseri yağlamalarını tadarak, atölyenin sonunda hatıra fotoğrafı çektirmeyi unutmadı.
Senegal'in başkenti Dakar'da aşçılık okulu öğrencileri, şef Yunus Emre Akkor ile Kayseri yağlaması yaptı. Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği ve Dakar Yunus Emre Enstitüsü (YEE) işbirliğinde Türk Mutfağı Haftası kapsamında mutfak atölyesi düzenlendi. Dakar YEE'de düzenlenen atölyede şef Akkor, Ulusal Turizm ve Aşçılık Okulu öğrencilerine, Kayseri yağlaması yapımını uygulamalı olarak gösterdi. Etkinlikte Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nur Sağman ve Dakar YEE Direktörü Merve Işık Efe de öğrencilerle hamur açtı, yağlama yaptı.
Senegal'in başkenti Dakar'da aşçılık okulu öğrencileri, şef Yunus Emre Akkor ile Kayseri yağlaması yaptı. Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği ve Dakar Yunus Emre Enstitüsü (YEE) işbirliğinde Türk Mutfağı Haftası kapsamında mutfak atölyesi düzenlendi. Dakar YEE'de düzenlenen atölyede şef Akkor, Ulusal Turizm ve Aşçılık Okulu öğrencilerine, Kayseri yağlaması yapımını uygulamalı olarak gösterdi. Etkinlikte Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nur Sağman ve Dakar YEE Direktörü Merve Işık Efe de öğrencilerle hamur açtı, yağlama yaptı.