DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.822.539,83 0,61%

Senatör Bernie Sanders, İsrail'in Filistin'e Saldırılarını 'Barbarca' Nitelendirdi

Senatör Bernie Sanders, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını 'barbarca' olarak tanımladı ve AIPAC'a karşı Demokrat liderlerine çağrıda bulundu.

Yayın Tarihi: 07.07.2025 14:21
Güncelleme Tarihi: 07.07.2025 14:21

Senatör Bernie Sanders, İsrail'in Filistin'e Saldırılarını 'Barbarca' Nitelendirdi

Senatör Sanders'ın Açıklamaları

ABD’li Senatör Bernie Sanders, İsrail’in Filistin’e karşı sürdürdüğü saldırıları “barbarca” olarak nitelendirdi. Sanders, Amerika halkının da bu saldırıları ahlaksız ve uluslararası hukuku ihlal eden eylemler olarak gördüğünü ifade etti.

Sosyal medya platformu X'te paylaşımda bulunan Sanders, New York Times'ın (NYT) “Demokratların İsrail'e ilişkin görüşlerin hızla değiştiğini anlamaları gerekiyor” başlıklı haberini alıntılayarak değerlendirmelerde bulundu. Sanders, “Amerikan halkı, (İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu) Netanyahu'nun Filistin halkına karşı yürüttüğü barbarca savaşın son derece ahlaksız ve uluslararası hukuku ihlal eden bir eylem olduğunu anlamaktadır.” dedi.

AIPAC'a Karşı Cesaret Çağrısı

Sanders, Demokratlara, Amerikan-İsrail Siyasi Eylem Komitesine (AIPAC) karşı cesaretle durmaları çağrısında bulundu ve, “Demokrat liderlik ne zaman cesaretini toplayıp AIPAC’a karşı durarak 'İsrail’e artık askeri yardım yapılmayacak' diyebilecek?” şeklinde ifade etti.

NYT Yorumları ve Demokrat Parti Analizi

Ayrıca, NYT'de yer alan yazıda, Demokrat Partili elitlerin tutumlarına rağmen, belediye başkanlığı ön seçimlerinde başarılı olan Müslüman aday Zohran Mamdani’nin başarısı vurgulandı. Yazı, Demokrat Parti elitlerinin halkın muhalefetine rağmen İsrail’e koşulsuz destek vermeye devam etmesi durumunda, partinin gelecek başkanlık ön seçimlerinde Mamdani tarzı siyasi isyanlara karşı savunmasız kalacağı uyarısını içeriyor.

2028 başkanlık seçimleri için aday profillerinin değerlendirildiği yazıda, Filistinlilerin haklarını savunmayı “ahlaki tutarlılığın sembolü” haline getirmiş bir aday için açık bir yol olduğu belirtildi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı