Arnavutköy Belediyesi'nden Anma Etkinliği
Bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Şehit Ömer Halisdemir Bisiklet Turu", Arnavutköy Belediyesince 15 Temmuz şehitlerini anmak amacıyla İstanbul'dan başladı. Bisikletliler, güzergah boyunca çeşitli illerdeki şehitliklerden alacakları toprakları, şehit Ömer Halisdemir'in Niğde Bor'daki kabrine ulaştıracak.
15 Temmuz'un Önemi Vurgulandı
Etkinlikte yapılan törenle, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde şehit düşenler ve yaralananlar anıldı. Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, konuşmasında vatanın korunmasının önemine değindi ve bu tür etkinliklerin yalnızca spor faaliyeti değil, aynı zamanda bir bilinç ve duruş sergilediğini ifade etti.“Allah, milletimize bir daha 15 Temmuz gibi acılar yaşatmasın.” diyerek şehitlerin anısını yaşatmanın önemini vurguladı.
Bisiklet Turu ve Güzergah Detayları
Törenin ardından, Hadımköy Şehitliği'nden alınan toprak, tur sorumlusuna teslim edildi. Bisiklet turuna katılan 30 lisanslı sporcu, dualar eşliğinde yola çıktı. Başkan Candaroğlu, bisikletlilere 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne kadar eşlik etti.
Bisikletlilerin 900 kilometrelik mesafede İstanbul'dan Niğde'ye kadar pedal çevireceği turda, güzergah boyunca Bursa, Kütahya, Afyonkarahisar, Konya ve Aksaray şehirlerinden geçerek 15 Temmuz'da Niğde'ye ulaşmaları planlanıyor.
Arnavutköy Belediyesince 15 Temmuz şehitlerini anmak amacıyla düzenlenen "Şehit Ömer Halisdemir Bisiklet Turu" İstanbul'dan başladı.
Arnavutköy Belediyesince 15 Temmuz şehitlerini anmak amacıyla düzenlenen "Şehit Ömer Halisdemir Bisiklet Turu" İstanbul'dan başladı.