Şehit Berkay Karaca’nın annesinin çağrısına Tunceli’de 14 yaşındaki gençten bayraklı cevap
Lüleburgazlı şehidin annesinin sözleri, Çemişgezek’te genç bir gönlü harekete geçirdi
Düşen askeri kargo uçağında şehit olan Hava Uçak Bakım Astsubay Üstçavuş Berkay Karaca (27), Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde, acılı annesi Nurdan Karacanın haykırışı haber gündeminde geniş yer buldu.
Annenin sözü, sosyal medyada paylaşılarak yayıldı: "Burgaz ayağa kalksın, dünya ayağa kalksın. Selam dursun Berkay’ıma, vatanına". Bu çağrı, Türkiye'nin farklı bölgelerindeki vatandaşlarda yankı uyandırdı.
Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde yaşayan 14 yaşındaki Yunus Emre Akın, annesi Nurdan Karaca'nın sözlerini sosyal medyadan izledikten sonra kayıtsız kalmadı. Akın, çağrıyı gördüğü anda evinin balkonuna Türk bayrağı asıp iki dakika boyunca saygı duruşunda bulundu.
Genç, duygularını şu sözlerle dile getirdi: "Lüleburgazlı şehidimiz Astsubay Berkay Karaca’nın annesi Nurdan Karaca’nın ‘Bayrak asın, selam durun’ sözlerini görünce çok duygulandım. Balkona çıkıp Türk bayrağını astım ve şehidimiz için saygı duruşunda bulundum. İçimden gelen buydu. Tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Biz bugün özgür yaşıyorsak onların sayesinde. Bayrak bizim namusumuz, şehitlerimiz gururumuz".
Bu olay, ailelerin acılarının sosyal medya aracılığıyla nasıl geniş kitlelerle paylaşıldığını ve özellikle gençlerde vatan duygusunu harekete geçirebildiğini gösteriyor. Bireysel ve sembolik tepkiler, toplumsal dayanışma ve hafızanın canlı tutulmasında önemli bir rol oynuyor.
Şehit düşen askerlerin ailelerinin çağrılarının yerel ve ulusal düzeyde karşılık bulması, hem yas hem de saygı gösterileri biçiminde farklı tepkilere yol açıyor. Bu örnek, küçük bir davranışın bile geniş bir toplumsal yankı uyandırabileceğini ortaya koyuyor.
ŞEHİT HAVA UÇAK BAKIM ASTSUBAY ÜSTÇAVUŞ BERKAY KARACA'NIN ANNESİNİN "BURGAZ AYAĞA KALKSIN, DÜNYA AYAĞA KALKSIN. SELAM DURSUN BERKAY'IMA, VATANINA" ÇAĞRISI TUNCELİ'DE 14 YAŞINDAKİ BİR YÜREKTE KARŞILIK BULDU