Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Sebzeli Krakerler: Vitamin ve Tahıl Dolu Çocukların Bayılacağı Bir Atıştırmalık

Sebzeli ve Tahıllı Kraker: Çıtır Çıtır ve Vegan Bir Atıştırmalık Sebze ve unla hazırlanan bu krakerler, vitamin ve tahıl açısından zengin, lezzetli ve vegan bir seçenek. Hem evde hem de dışarıda tüketebilirsiniz.

Yayın Tarihi: 15.12.2023 10:42
Güncelleme Tarihi: 15.12.2023 10:42

Sebzeli Krakerler: Vitamin ve Tahıl Dolu Çocukların Bayılacağı Bir Atıştırmalık

SEBZELİ VE TAHLİLİ KRAKER

Ezgi Köse'nin tarifine göre, Sebzelerle zenginleştirilmiş, vitaminli ve tahıllı bir kraker tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu krakerler hem sağlıklı hem de çok lezzetli. Vegan beslenenler için de harika bir seçenek.

Bu krakerlerin sırrı sebze ve un kullanmak. Sebzeleri haşlayıp unla hamur haline getiriyoruz. Sadece bir sebzeyle de yapabilirsiniz.

Sebzeli Krakerler: Vitamin ve Tahıl Dolu Çocukların Bayılacağı Bir Atıştırmalık

Malzemeler(1 kavanoz)

Havuç, ıspanak veya pancar gibi sebzelerden istediğinizi seçebilirsiniz.

  • 1 adet büyük kırmızı pancar
  • 5 adet havuç
  • 4 sap ıspanak
  • Un (miktarına göre ayarlayın, ben yulaf unu tercih ettim)
  • Üzerine sürmek için yağ (isteğe bağlı, daha çıtır olmasını sağlıyor)

Yapılışı

  • Sebzeleri haşlayıp blenderda püre haline getiriyoruz. Sonra unla birlikte iyice yoğuruyoruz. Unu azar azar ekleyerek kaşıkla karıştırmaya başlayın. Sonra elinizle yoğurmaya devam edin. Hamurun kıvamı yumuşak olacak. Merdaneyle kolayca açabileceğiniz bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin.
  • Hamuru merdaneyle ince bir tabaka halinde açtıktan sonra yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye alın. Hamuru istediğimiz şekilde kesip çatalla üzerine delikler açın.
  • Krakerlerinizi tatlı veya tuzlu olarak yiyebilirsiniz. Tuzlu sevmeyenler için üzerine tuz serpmenize gerek yok. Ama tuzlu seviyorsanız, hamurun üzerine biraz tuz serpebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkarınca çıtır çıtır oluyorlar. Fırına göre pişme süresi değişebilir. Biraz yumuşak kaldıysa, soğudukça kıtır olacaktır.
  • Krakerlerinizi kavanozda saklayarak yanınızda taşıyabilirsiniz. Atıştırmalık olarak harika bir alternatif. Afiyet olsun.

    Sebzeli Krakerler: Vitamin ve Tahıl Dolu Çocukların Bayılacağı Bir Atıştırmalık

Ev yapımı Kraker nasıl saklanır?

Krakerlerinizi ilk gün fırın tepsisinde bırakabilirsiniz. Kapak kapalı bir kapta saklarsanız yumuşayabilirler. İkinci günden itibaren kapalı bir kapta oda sıcaklığında saklayabilirsiniz. 5-7 gün içinde tüketmeniz önerilir.