Bist 100
10.082,77 1%
DOLAR
32,51 0,18%
EURO
35,08 0,48%
ALTIN
2.430,15 0,15%

Savunma Sanayi Başkanlığı açıkladı: Baykar hibe ya da teşvik kullanmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ın sahibi ve yöneticisi olduğu Baykar'ın aldığı teşvik ve hibelere dair Savunma Sanayi Başkanlığı'ndan yalanlama geldi.

Yayın Tarihi: 15.04.2024 18:04
Güncelleme Tarihi: 15.04.2024 18:04

Savunma Sanayi Başkanlığı açıkladı: Baykar hibe ya da teşvik kullanmadı

Savunma Sanayii Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın sahibi olduğu Baykar’ın teşviklerden yararlanmadığını açıkladı. 

Cumhurbaşkanlığına bağlı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) Baykar isimli şirketin herhangi bir hibe ya da destek unsurundan faydalanmadığını açıkladı. Yapılan açıklamada, savunma sanayi alanında faaliyet gösteren ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın Baykar’ının hiçbir destek ve hibeden faydalanmadığı vurgulandı. 

Baykar’ın hiçbir teşvik ya da destek unsurundan faydalanmadan her gün yeni bir ihracat rekoru kırdığına dikkat çekilen açıklamada, hibe aldığına dair iddiaların haksız ve art niyetli olduğu ifade edildi. 

Ortaya atılan hibe iddialarının dezenformasyon olduğunu ifade eden SSB açıklamasında, bugüne kadar Baykar hariç olmak üzere 500’den fazla firmaya 400’den fazla tedarik projesi için 6 milyar liralık destek verildiğine de dikkat çekti. 

Erdoğan’ın imzasıyla listeye alınmıştı! 

2019 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karar kapsamında, Baykar Makina, Proje Bazlı Teşvik Sistemi’ne dahil edileceği duyurulmuştu. Proje Bazlı Teşvik Sistemi’ne dahil edilecek 5 büyük yatırımdan biri olarak lanse edilen Baykar, karara göre teşvik alacak şirketler arasında yer alıyordu.