Sason'da İlk Yaz Şenliği Sevek Mesire Alanı'nda Gerçekleşti

Batman'ın Sason ilçesinde ilk kez düzenlenen yaz şenliği, Sevek Mesire Alanı'nda yöresel ürünler ve kültürel etkinliklerle tanıtıldı.

Yayın Tarihi: 07.06.2026 19:20
Güncelleme Tarihi: 07.06.2026 19:35

Sason'da İlk Yaz Şenliği Sevek Mesire Alanı'nda Gerçekleşti

Sason'da ilk yaz şenliği Sevek Mesire Alanı'nda gerçekleştirildi

Batman'ın Sason ilçesinde ilk kez düzenlenen yaz şenliği, Sevek Mesire Alanı'nda yoğun ilgi gördü. Etkinlik, bin yıllık tarihi çınar ağaçları ve berrak Sason sularının eşliğinde ilçenin yerel ürün ve kültürel değerlerini ön plana çıkardı.

Etkinlik programı ve yerel lezzetler

Şenlik kapsamında tescilli Sason balı, organik Sason çileği ve ilçe mutfağının özgün tatlarından kahk tatlısı ziyaretçilere ikram edildi. Programda yer alan arbane grubu, folklor ekibi ve sihirbaz gösterileri de katılımcılardan büyük beğeni topladı. Vatandaşlar, Sevek Deresi boyunca kurulan çardaklarda aileleriyle birlikte vakit geçirdi.

Yetkililer ve katılımcı görüşleri

Sason Kaymakamı Furkan Başar etkinlikte yaptığı konuşmada: "Vatandaşlarımızın bir araya gelerek hoş vakit geçirdiği, çocuklarımızın gönüllerince eğlendiği güzel bir şenlik düzenledik. Şenliğimize çevre il ve ilçelerden gelen misafirlerimiz de ilçemize özgü doğal çilek ve balı tatma fırsatı buldu" dedi.

Etkinliğe katılan Mahsum Batu ise şenliğin ilçenin tanıtımına katkı sağladığını belirterek, "Bu sayede ilçemize özgü ürünler tanıtılmış oldu. Birçok esnaf burada stant açarak ürünlerini satışa sundu. Vatandaşlarımız da aileleriyle birlikte güzel bir gün geçirme fırsatı yakaladı" ifadelerini kullandı.

Turizm ve ekonomik etkiler

Batman Valiliği öncülüğünde, Sason Kaymakamlığı ve Sason Belediyesi tarafından düzenlenen şenliğin, ilçe turizmine ve yerel ekonomiye katkı sağlaması hedefleniyor. İlk kez gerçekleştirilen bu organizasyonun önümüzdeki yıllarda geleneksel hale getirilmesi hedefleniyor, böylece Sason'un doğal ve kültürel değerleri daha geniş kitlelere tanıtılabilecek.

SASON'DA İLK DEFA DÜZENLENEN YAZ ŞENLİĞİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

SASON'DA İLK DEFA DÜZENLENEN YAZ ŞENLİĞİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

SASON'DA İLK DEFA DÜZENLENEN YAZ ŞENLİĞİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.