Sarıyer'de Hırsızlık Olayı
Sarıyer, Poligon Mahallesi'nde gerçekleşen hırsızlık olayı, 15 Mart'ta İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekiplerini harekete geçirdi. Evin sahibi M.E.E'nin şubat ayında yatılı olarak işe aldığı T.Ç.'nin, haftada bir gün izinli olduğu günlerde evdeki değerli eşyaları çaldığı belirlendi.
Çalınan Eşyaların Değeri
Yapılan incelemelerde, 2. Abdülhamid'in kızı Ulviye Sultan'dan kalma pırlanta işlemeli altın bilezik, 2 yüzük, 1 küpe, çanta gibi eşyaların bulunduğu toplamda 11 milyon 650 bin lira değerinde malzemenin çalındığı tespit edildi.
Gözaltı ve Tutuklama Süreci
Güvenlik kameraları aracılığıyla tespit edilen hırsızlık zanlısı T.Ç., gözaltına alındı. Ayrıca, çalınan eşyaları internette satan kızı S.N.Ş. de Esenyurt'ta yakalandı. Yapılan aramada, çalınan 79 çanta, giysi ve ev eşyası ile birlikte İzmir'de 20 parça giysi ve çanta da bulundu.
Yasal Süreç
Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen T.Ç., nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı. Kızı S.N.Ş. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Sarıyer'de, bir evden pırlanta işlemeli altın bilezik, 2 yüzük, 1 küpe, çanta, giysi ve bazı eşyaların çalınmasıyla ilgili gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i tutuklandı.