Şanlıurfa'da Yüzyılın Konut Projesi kapsamında 13.790 sosyal konut için kura çekildi

Şanlıurfa'da Yüzyılın Konut Projesi kapsamında 13.790 sosyal konut için noter huzurunda kura çekildi; başvurular 76 bini aştı.

Yayın Tarihi: 19.01.2026 20:03
Güncelleme Tarihi: 19.01.2026 20:05

Şanlıurfa'da Yüzyılın Konut Projesi kapsamında 13.790 sosyal konut için kura çekildi

Şanlıurfa'da Yüzyılın Konut Projesi kapsamında 13.790 sosyal konut için kura çekildi

Tören ve katılımcılar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) koordinasyonunda yürütülen Yüzyılın Konut Projesi kapsamında, Şanlıurfa'da 13.790 hak sahibinin belirlenmesi için kura çekimi gerçekleştirildi. Tören, Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda yapıldı.

Törene; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Vali Hasan Şıldak, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmalarda öne çıkanlar

Bakan Yardımcısı Hasan Suver, konuşmasında Türkiye'nin afet yönetimi ve ekonomik gücüne dikkat çekti. Suver, afetlerle mücadelede ülkenin gösterdiği organizasyon kabiliyetine vurgu yaparak şunları söyledi: "Sadece son 6 Şubat depreminde bölgeye 200 milyar dolar harcandı. Bu sadece parayla olacak iş değil, büyük bir organizasyon kabiliyetidir."

Vali Hasan Şıldak ise Şanlıurfa'ya yapılan yatırımların boyutuna değindi ve ilin 6 Şubat depremlerinde yaşadığı zorlu sürece rağmen sergilediği dayanışmayı vurguladı. Şıldak, "Bugün ilimizde 13 binin üzerinde vatandaşımıza toplam 13 bin 790 adet konutun kura çekimini gerçekleştiriyoruz. 76 binin üzerinde talebin geldiği bu kurada ismi çıkan vatandaşlarımıza evlerinin hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kura süreci ve şeffaflık

Yapılan konuşmaların ardından program, noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimiyle devam etti. Kura sürecinin noter eşliğinde gerçekleştirilmesi, hak sahipliği belirlenmesinde şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkelerini ön plana çıkardı.

Kura sonucunda ismi çıkanlara konutların tahsisi sürecine ilişkin ilerleyen aşamalarda bilgilendirme yapılacak.

Not: Haber, törende aktarılan konuşmalar ve açıklanan sayısal veriler doğrultusunda derlenmiştir.

ŞANLIURFA’DA 13 BİN 790 SOSYAL KONUT İÇİN KURA HEYECANI

ŞANLIURFA’DA 13 BİN 790 SOSYAL KONUT İÇİN KURA HEYECANI

ŞANLIURFA’DA 13 BİN 790 SOSYAL KONUT İÇİN KURA HEYECANI

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.