Sancaktepe’de 30 ayda dönüşüm: Alper Yeğin’den rekor hizmet raporu

Sancaktepe Belediyesi 30 ayda tamamlanan 107 projeyi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde tanıttı; eğitim, sağlık, yeşil alan ve otopark öne çıktı.

Yayın Tarihi: 03.11.2026 11:37
Güncelleme Tarihi: 03.11.2026 11:52

Sancaktepe’de 30 ayda dönüşüm: Alper Yeğin’den rekor hizmet raporu

Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde '30 Ayda Büyük Değişim' lansmanı

Sancaktepe Belediyesi, göreve gelişinin ardından geçen 30 aylık dönemde hayata geçirilen yatırımları Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde düzenlenen lansmanla kamuoyuna sundu. Etkinliğe protokol temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı; lansman öncesi verilen kokteyl programın katılımcılarla buluşmasını sağladı. Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin ev sahipliğinde gerçekleşen programda, 30 aylık döneme ilişkin hizmet raporu görsel bir sunumla paylaşıldı.

Yeğin sahnede halka yönelik yönetim anlayışını vurgulayarak, "Hizmetlerimizi hayata geçirirken en büyük kılavuzumuz halkımızın ihtiyaç ve talepleri oldu" dedi ve kararların masa başında değil vatandaşla birlikte alındığını belirtti. Başkan, Sancaktepe'nin bu katılımcı anlayış sayesinde büyük projeleri kısa sürede hayata geçirdiğini ifade etti.

Projelerin öne çıkan başlıkları:

Programda öne çıkan başlıklar şu şekilde sıralandı: eğitim ve kreş yatırımlarında 28 kreşle Sancaktepe'nin ülke genelinde öne çıktığı, yeşil alanlarda kısa sürede 250.000 m² yeni alan kazandırıldığı; Abdurrahman Gazi, Sarıgazi, Paşaköy ve Fatih koru parklarının halkın kullanımına sunulduğu belirtildi. Sağlık alanında ise belediyenin tamamladığı 7 aile sağlığı merkezinin İl Sağlık Müdürlüğü'ne teslim edildiği ve ilçede Türkiye'de bir ilk olan sünnet kliniğinin hizmete alındığı duyuruldu.

Ulaşım ve otopark sorununa yönelik adımlar da raporda yer aldı: İstanbul genelinde 35 açık otopark inşa edilerek yaklaşık 6.500 araçlık kapasite sağlandığı, bu alanların büyük bölümünün ücretsiz olarak kullanıma açıldığı aktarıldı. Sosyal tesis sayısının devralındığında 4 iken bugün 14e çıkarıldığı; çok amaçlı mahalle evlerinin düğün, taziye, nikah ve sünnet gibi etkinlikler için hizmet verdiği kaydedildi. Hilal Mahallesi'ndeki caminin tamamlandığı ve Fatih Mahallesi'nde yeni cami ile cemevi inşaatlarının sürdüğü bilgisi paylaşıldı.

Halkçı belediyecilik ve gelecek taahhüdü:

Lansmanda tamamlanan 107 projenin detayları sinevizyon gösterisiyle izleyicilere aktarıldı ve sunum büyük beğeni topladı. Etkinlik, çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona ererken belediye yetkilileri önümüzdeki dönemde de halkın refahını artıracak yeni projelerin sürdürüleceğini vurguladı. Başkan Yeğin, toplantı ve saha görüşmeleriyle halkı sürece dahil etmeye devam edeceklerini belirtti ve değişim kararlılıkla sürecek mesajını yineledi.

SANCAKTEPE BELEDİYE BAŞKANI ALPER YEĞİN'İN EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞEN "30 AYDA BÜYÜK DEĞİŞİM"...

SANCAKTEPE BELEDİYE BAŞKANI ALPER YEĞİN'İN EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞEN "30 AYDA BÜYÜK DEĞİŞİM" PROGRAMINDA; EĞİTİMDEN SAĞLIĞA, YEŞİL ALANLARDAN OTOPARKLARA KADAR İLÇENİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİREN 107 PRESTİJLİ PROJENİN GURURU YAŞANDI.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.