Sancaktepe Belediyesi: 'Şiddete Karşı Dayanışmayı Büyütüyoruz' (25-26 Kasım)
Sancaktepe Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında toplumda farkındalık oluşturmak ve dayanışmayı güçlendirmek amacıyla 25-26 Kasım tarihlerinde iki gün süren etkinlikler düzenledi. Programın merkezinde, kadına yönelik şiddetle mücadelede ortak bilinç oluşturmayı hedefleyen ‘Şiddete Karşı Dayanışmayı Büyütüyoruz’ mottolu Dayanışma Çemberi yer aldı.
Etkinliğin yapısı ve amacı
İki günlük program, yerel yönetim inisiyatifiyle disiplinlerarası bir bakış açısı sunmayı amaçladı. Etkinlik, hukuki, psikolojik ve sosyal destek mekanizmaları konusunda hem farkındalık yaratmayı hem de katılımcılara somut başvuru yolları hakkında bilgi vermeyi hedefledi. Dayanışma Çemberi, katılımcılar arasında kolektif bir söylem ve paylaşım zemini sağladı.
Seminer: Moderatör ve konuşmacılar
Dayanışma Çemberi'nde moderatörlüğü Sosyal Politika ve Yerel Yönetimler Uzmanı Mine Kösem Çinay üstlendi. Seminerde konuşanlar arasında Av. Dr. Ezel Buse Sönmezocak, Klinik Psikolog Deniz Karakaya ve Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı adına Cansu Önen bulunuyordu. Konuşmacılar, şiddetin hukuki, psikolojik ve sosyal boyutlarını detaylı şekilde ele alarak mevcut destek mekanizmaları ve başvuru süreçleri konusunda katılımcıları bilgilendirdi.
Öne çıkan konular ve analiz
Programın öne çıkan başlıkları arasında şiddetin önlenmesine yönelik çözüm önerileri, başvuru yolları ve kadın dayanışmasının güçlendirilmesi yer aldı. Etkinlik, yerel yönetimin rolünü ve çok paydaşlı iş birliğinin önemini vurgulayarak hukuki destek, psikolojik müdahale ve sivil toplum desteğinin birbirini tamamlayan unsurlar olduğuna dikkat çekti.
Yerel yönetim vurgusu
Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin etkinliğe ilişkin değerlendirmesinde kadına yönelik şiddetin sadece bireysel değil toplumsal bir sorun olduğuna işaret etti ve şunları söyledi: "Öncelikle Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenlediğimiz etkinlikte bir araya geldiğimiz tüm kadınlarımıza katılımları için teşekkür ediyorum. Kadınların hayatın her alanında güçlü, özgür ve güvende olması için yerel yönetim olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Güçlü yarınları hep birlikte inşa edecek, kadınların eşit, özgür ve güvenli bir yaşam sürmesi için ve Bu mücadeleyi büyütmek için tüm kurumlarla, sivil toplumla ve toplumun her kesimiyle dayanışma içerisinde çalışmaya devam edeceğiz."
Etkinlik, toplum içindeki bilinçlenmeyi artırmaya yönelik somut adımların tartışıldığı, kurumlar ve sivil toplum arasında diyalog kurmayı amaçlayan bir platform olarak öne çıktı.
DAYANIŞMA ÇEMBERİ'NDE , SOSYAL POLİTİKA VE YEREL YÖNETİMLER UZMANI MİNE KÖSEM ÇİNAY'IN MODERATÖRLÜĞÜNDE; AV. DR. EZEL BUSE SÖNMEZOCAK, KLİNİK PSİKOLOG DENİZ KARAKAYA, MOR ÇATI KADIN SIĞINAĞI VAKFI ADINA CANSU ÖNEN TARAFINDAN KAPSAMLI BİR SEMİNER DÜZENLENDİ.