Türkiye'yi Güçlendirmek İçin Stratejiler
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin güçlü bir ülke olabilmesi için savunma sistemlerinin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Kacır, Çorum'da düzenlenen basın toplantısında, "Mazlumların, masumların umudu olabilmek için Türkiye'yi daha güçlü hale getirmek zorundayız. Bunun için bir yandan hava savunma sistemlerimizi geliştiriyoruz, bir yandan füzelerimizin menzillerini uzatıyoruz, hızlarını yükseltiyoruz," dedi.
23 Yılda Savunma Sanayindeki Gelişmeler
Bakan Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde son 23 yılda yapılan savunma sanayisi atılımlarının stratejik önemine dikkat çekti. Türkiye'nin yerlilik oranını %20'lerden %80'lere çıkararak birçok kritik ihtiyacını kendi imkanlarıyla karşıladığını belirtti.
Ekonomik Yatırımlar ve Çorum’un Rolü
Kacır, Çorum'un sanayi alanındaki katkılarına da değindi. Son 23 yılda Çorum’da organize sanayi bölgesi sayısının 4'e çıktığını, istihdam sayısının ise 11 bini aştığını vurguladı. Ayrıca, 812 yatırım teşvik belgesi ile toplam 62 milyar lira yatırımın önünü açtıklarını ifade etti.
Yatırım Teşvikleri ve Destekler
Bakan Kacır, yerel kalkınma hamlesi çerçevesinde Çorum'a yönlendirilecek yatırımlar için çeşitli desteklerin sağlanacağını açıkladı. Alaşımlı döküm ürünleri, raylı sistemler ve iş makineleri üretimi gibi alanlara %50 yatırım katkısı ve her bir yatırım için 240 milyon liraya kadar finansman desteği sunulacağı belirtti.
Gelecek Vizyonu
Kacır, Türkiye'nin önünde yeni fırsatlar olduğunu ve terörsüz bir Türkiye inşa ederek yeni bir kalkınma hamlesi gerçekleştireceklerini ifade etti. Çorum'un bu süreçte Anadolu'nun önemli şehirlerinden biri olacağını vurguladı.
Basın toplantısının ardından Kacır, MHP Çorum İl Başkanı Mehmet İhsan Çıplak ile bir araya gelerek çalışmaları hakkında bilgi aldı ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen sanayicilerle istişare toplantısına katıldı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, AK Parti Çorum İl Başkanlığını ziyaret etti. Kacır, burada gazetecilere açıklama yaptı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, AK Parti Çorum İl Başkanlığını ziyaret etti. Kacır, burada gazetecilere açıklama yaptı.