Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Samsung görünmeyeni yakalayabilen kamera sensörleri geliştirecek!

Samsung, 2027 yılına kadar yapay zekâ teknolojisi sayesinde görünmeyeni yakalayabilen kamera sensörleri geliştirmeyi planlıyor.

Yayın Tarihi: 30.12.2023 17:34
Güncelleme Tarihi: 30.12.2023 17:34

Samsung görünmeyeni yakalayabilen kamera sensörleri geliştirecek!

Samsung, Galaxy S24 serisi akıllı telefonlarıyla yapay zekâ konusunda her şeyi yapmaya hazırlanıyor. Fakat şirketin gelecekteki kamera sensörleri de önemli bir yapay zekâ desteği alabilecek gibi görünüyor.

Business Korea'nın haberine göre, Samsung kamera sensörlerine daha fazla yapay zekâ özelliği eklemek için çalışıyor. Görünüşe göre bu entegrasyon sonucunda bazı çılgın özellikler sağlanabilecek. Samsung, bu kapsamda 2027 yılına kadar görünmeyeni yakalayabilen görüntü sensörleri geliştirmek istiyor. Ancak şirket, ne tür görünmez ayrıntıların yakalanabileceği konusunda ayrıntılı bilgi vermedi.

samsung

AKILLI TELEFONLARA GELECEK Mİ?

Daha önce, ısı enerjisini yakalayabilen FLIR termal kameralı telefonlar ve Huawei gibi markaların da geleneksel bir kamerayla eşleştirildiğinde floresan fotoğrafları yakalamaya yardımcı olan özel bir sensörler geliştirildi.

Dolayısıyla, Samsung'un özel bir sensöre güvenmek yerine geleneksel bir kamera sensörü aracılığıyla bunun gibi görünmez bilgileri yakalayabilmesi gerçek bir atılım olacağı konuşuluyor.

Öte yandan, OnePlus 8 Pro da yanlışlıkla sınırlı X-ışını görüşü sunan ve kullanıcıların bazı giysilerin içini görmesine olanak tanıyan bir renk filtresi kamerasına sahipti.

Şirket, bu teknolojinin ilk etapta akıllı telefon kamera sensörlerine gelip gelmeyeceği konusuna açıklık getirmedi. Bu nedenle, gelecekteki bu kamera sensörlerinin otomotiv, medikal ve endüstriyel alanlar gibi diğer sektörler için de geçerli olmasına olası gözle bakılıyor.