DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 -0,04%
ALTIN
5.914,81 -0,29%
BITCOIN
3.684.733,62 2,65%

Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali Doğanın Lezzetlerini Sunuyor

Samsun'da 8. Yöresel Ot Yemekleri Festivali, doğa otlarından yapılan lezzetleri ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.

Yayın Tarihi: 30.05.2025 19:19
Güncelleme Tarihi: 30.05.2025 20:00

Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali Doğanın Lezzetlerini Sunuyor

Samsun'da Yöresel Lezzetler Festivali Başladı

Samsun'da düzenlenen 8. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali, doğada yetişen çeşitli otlardan hazırlanan gıda ürünlerini vatandaşlarla buluşturuyor. Festival, 2 Haziran tarihinde Atakum ilçesi Çobanlı İskelesi'nde gerçekleştirildi.

Festivalin Amacı

Samsun Turizmciler Derneği'nin öncülüğünde, Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) iş birliğiyle düzenlenen festivalin ikinci gününde, yöresel ot yemekleri ve gıdaların sergilendiği stantlar açıldı.

Doğanın Lezzetleri

Bu yılki festivalde, doğadan toplanan otlardan hazırlanmış pide, çiğ köfte, revani, dondurma, çorba, turşu, sirke ve kurabiye gibi farklı ürünler yer alıyor. Aşçılar tarafından 55 çeşit otun bir arada kullanıldığı özel yemekler katılımcılara ikram ediliyor.

İlgiden Memnun

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Cihan Güller, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samsun'un gastronomi ve ot yönünden zengin bir şehir olduğunu belirtti. Güller, "Kentimizde yetişen çeşitli otları, yurt içi ve yurt dışındaki vatandaşlarla buluşturmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın ilgisi de oldukça güzel. Devamlılığıyla dolu dolu bir etkinlik olacak," diye konuştu.

Festival Detayları

Festival alanında 50'den fazla stant bulunuyor. Farklı dernekler, kurum ve kuruluşların yer aldığı stantlarda tamamen ot ağırlıklı yemekler sergileniyor. Güller, "Dondurmanın bile otlusu yapıldı; ısırganlı dondurma gibi yenilikler var. Pidelerimizin hepsi otlu. Dolayısıyla vatandaşlarımız tüm stantlarda otların her çeşidiyle buluşabilecekler," ifadelerini kullandı.

Festival, 1 Haziran'a kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Samsun'da düzenlenen "8. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali"nde doğadaki çeşitli otlardan...

Samsun'da düzenlenen "8. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali"nde doğadaki çeşitli otlardan yapılan ürünler vatandaşlarla buluşturuluyor. Atakum ilçesi Çobanlı İskelesi'nde yöresel ot yemekleri ve gıdaların bulunduğu stantlarda doğadan toplanan otlardan yapılan pide, çiğ köfte, revani, dondurma, çorba, turşu, sirke, kurabiye gibi çeşitli ürünler beğeniye sunuluyor.

Samsun'da düzenlenen "8. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali"nde doğadaki çeşitli otlardan...

Samsun'da düzenlenen "8. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali"nde doğadaki çeşitli otlardan yapılan ürünler vatandaşlarla buluşturuluyor. Atakum ilçesi Çobanlı İskelesi'nde yöresel ot yemekleri ve gıdaların bulunduğu stantlarda doğadan toplanan otlardan yapılan pide, çiğ köfte, revani, dondurma, çorba, turşu, sirke, kurabiye gibi çeşitli ürünler beğeniye sunuluyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı