Samsun'da 'Türk vatandaşlığı' vaadiyle dolandırıcılık iddiası
Olayın gelişimi
Samsun'da kendisini tercüman olarak tanıtan bir kişinin, Irak uyruklu bir kadına "Seni Türk vatandaşı yapacağım" diyerek kandırdığı ve kadının 50 bin lira parasını aldığı öne sürüldü. Mağdurun şikayeti üzerine Denizevleri Polis Merkezi ekipleri tarafından gözaltına alınan şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Şüpheli ve yasal süreç
Şüpheli olarak gözaltına alınan kişinin Filistin asıllı Türk vatandaşı Kenan E. olduğu belirtildi. Haber kapsamında edinilen bilgilerde, Kenan E.'nin daha önce de benzer dolandırıcılık olaylarına karıştığı ve bunun üzerine adliyedeki yeminli tercümanlık görevine son verildiği kaydedildi.
Samsun Adliyesi'ne sevk edilen Kenan E., savcı tarafından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Mahkemeye, mağdur kadından aldığı parayı iade ettiğini gösteren EFT makbuzunu ibraz etmesi üzerine şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
KENAN K., DOLANDIRICILIK SUÇUNDAN GÖZALTINA ALINARAK ADLİYEYE SEVK EDİLDİ.