Samsun'da tonluk kurbanlıklar satışa çıktı
Kurban Bayramı'na 1,5 ay kala Samsun'da tonun üzerinde ağırlığa sahip kurbanlıklar görücüye çıktı. Atakum ilçesinde hayvancılıkla uğraşan besiciler, sezon öncesi hayvanlarını potansiyel alıcılarla buluşturuyor.
Satışa çıkarılan hayvanlar ve beslenme düzeni
Atakum ilçesi Çatmaoluk Mahallesi'nde üretim yapan Murat Kocaman, iki yıldır özenle yetiştirdiği Poyraz ve Paşa adlı tosunlarını satışa sundu. Kocaman, hayvanların tonun üzerinde ağırlıklarla öne çıktığını belirtti ve hayvanların arpa, buğday, mısır ve besi yemlerinden oluşan bir karışımla beslendiğini aktardı.
Kocaman, işletmesinde toplam 300-400 hayvan bulunduğunu ifade etti ve söz konusu hayvanların cüssesiyle diğerlerinden ayrıldığını vurguladı.
Fiyat ve sunulan kampanya
Fiyat bilgisi veren Kocaman, Poyraz'ın fiyatını 750 bin TL, Paşa'nın fiyatını ise 850 bin TL olarak açıkladı. Ayrıca Kocaman, Poyraz'ı alanlara 2 kişilik umre, Paşa'yı alanlara ise 2 yetişkin ve 1 çocuk için umre hediye edeceğini duyurdu.
Kocaman'ın sunduğu bu kampanya, sezon açılışında alıcıların ilgisini çeken uygulamalardan biri olarak öne çıkıyor.
KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE KURBANLIK SATIŞLARI BAŞLARKEN, SAMSUN’DA BİR BESİCİNİN KAMPANYASI DİKKAT ÇEKTİ. ATAKUM İLÇESİNDE HAYVANCILIKLA UĞRAŞAN BİR VATANDAŞ, 1 TONUN ÜZERİNDEKİ "POYRAZ" VE "PAŞA" İSİMLİ TOSUNLARINI SATIN ALANLARA UMRE HEDİYE EDECEĞİNİ AÇIKLADI.