DOLAR
42,69 -0,04%
EURO
50,12 -0,06%
ALTIN
5.931,17 -0,21%
BITCOIN
3.725.900,16 0,43%

Samsun'da Dezenformasyonla Mücadele Eğitici Eğitimi Başladı

Samsun'da, dezenformasyonla mücadeleye yönelik eğitimler başladı. Eğitim, gençleri bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Yayın Tarihi: 12.05.2025 12:36
Güncelleme Tarihi: 12.05.2025 12:36

Samsun'da Dezenformasyonla Mücadele Eğitici Eğitimi Başladı

Samsun’da Dezenformasyonla Mücadele Eğitici Eğitimi

Samsun Valiliği himayesinde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Samsun Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) rehberliğinde "Dezenformasyonla Mücadele Eğitici Eğitimi" etkinliği başlatıldı.

Eğitim, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Üniversitesi, Samsun Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan "Dezenformasyonla Mücadele Kurumlararası İş Birliği Protokolü" çerçevesinde, Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılışta konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Samsun Bölge Müdürü Ebubekir Ayrancı, bu projeyle toplumda dezenformasyonla mücadele konusunda direnç kazandırmayı amaçladıklarını belirtti. Ayrancı, gençlerin sosyal medyayı en çok kullanan gruplar olduğunu vurgulayarak, "Doğru medya okuryazarlığını geliştirme hedefindeyiz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, gençlerin doğru bilgiye ulaşma çabaları üzerine yoğunlaştıklarını ifade etti. Ağar, yanlış bilginin yayılma hızının üç kat daha fazla olduğunu belirterek, gençlerin doğru ile yanlışı ayırt edecek şekilde yetiştirilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne de değindi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Ramazan Sinekoğlu, belediyenin ve diğer paydaşların hizmet kalitesini artırmak için çalışmalara devam ettiğini belirtti.

Eğitim sunumunu gerçekleştiren Dr. Ümmühan Yücel ise dezenformasyonun global bir tehdit olduğunu belirtti. Uluslararası raporların dezenformasyonu, önümüzdeki yıllarda en büyük tehdit olarak değerlendirdiğini aktardı ve farkındalık oluşturmanın önemine dikkat çekti.

Bu eğitim programına, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Üniversitesi, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli toplam 182 kişi katıldı.

Samsun Valiliği himayesinde İletişim Başkanlığı Samsun Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda...

Samsun Valiliği himayesinde İletişim Başkanlığı Samsun Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) rehberliğinde "Dezenformasyonla Mücadele Eğitici Eğitimi" başladı. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Samsun Valiliği himayesinde İletişim Başkanlığı Samsun Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda...

Samsun Valiliği himayesinde İletişim Başkanlığı Samsun Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) rehberliğinde "Dezenformasyonla Mücadele Eğitici Eğitimi" başladı. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı