Samandağ'da yağış dereyi kabarttı, çay bahçesi zarar gördü

Hatay'ın Samandağ ilçesinde sabah saatlerinde etkili yağış Hıdırbey Deresi'nin debisini yükseltti; dere taştı, çevredeki çay bahçesinde zarar oluştu.

Yayın Tarihi: 19.09.2026 13:34
Güncelleme Tarihi: 19.09.2026 13:34

Samandağ'da yağış dereyi kabarttı, çay bahçesi zarar gördü

Samandağ'da yağış dereyi kabarttı, çay bahçesi zarar gördü

taşmanın etkileri:

Hatay’ın Samandağ ilçesinde sabahın erken saatlerinde etkili olan yağış, bölgedeki su seviyelerini hızlı biçimde artırdı. Hıdırbey Mahallesi sınırlarında bulunan Hıdırbey Deresinin debisi yükseldi ve dere taştı. Taşkın sonucunda derenin çevresindeki bir çay bahçesi su altında kaldı ve bitkiler ile altyapıda zarar meydana geldi.

meteoroloji uyarısı ve durum:

Meteoroloji'nin bölge için yaptığı şiddetli yağış uyarısı öncesinde başlayan yağışlar, dere yatağının kısa sürede dolmasına neden oldu. Olayda can veya mal kaybı yaşanmadı, ancak çay bahçesinde maddi zarar oluştu. Bölge sakinleri ve yetkililer, benzer taşkınlara karşı tedbirlerin gözden geçirilmesi gerektiğine işaret ediyor.

HATAY’IN SAMANDAĞ İLÇESİ HIDIRBEY MAHALLESİ’NDE BULUNAN DERE, ETKİLİ OLAN YAĞIŞLA BİRLİKTE TAŞTI....

HATAY’IN SAMANDAĞ İLÇESİ HIDIRBEY MAHALLESİ’NDE BULUNAN DERE, ETKİLİ OLAN YAĞIŞLA BİRLİKTE TAŞTI. NEHRİN TAŞMASIYLA ÇAY BAHÇESİ SULAR ALTINDA KALDI.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.